Boris Došljak: Arsenalu tek slijede godine uspjeha

Krilni napadač Arsenala ne sakriva da je najljepši poklon za rođendan dobio od navijača na rivi Pine

3822 pregleda 11 komentar(a)
Dopljak je uspjehu dopirinio sa osam golova u polusezoni, Foto: Privatni album
Dopljak je uspjehu dopirinio sa osam golova u polusezoni, Foto: Privatni album

Uz sve što nosi navijačka proslava - pjesme, bakljade, vatromet i prozivku na rivi Pine u Tivtu, krilni napadač Arsenala Boris Došljak proslavio je 33. rođendan. Samo nekoliko sati ranije, Arsenal je prvi put promovisan u člana domaće fudbalske elite. Tivćani su u dvomeču baraža bili bolji od Podgorice, a nakon ubjedljivih 4:0 na svom terenu, u petak su u revanšu remizirali na “DG areni” (1:1).

Fudbaleri FK Arsenal
foto: Agencija CGNews

Arsenal je sezonu u Drugoj fudbalskoj ligi završio na 2. mjestu, iza Jedinstva koje je izborilo direktan plasman u Telekom 1. CFL.

- Neizmjerno sam srećan, bila je ovo sjajna godina za klub i mene lično. Impresionirani smo proslavom, dočekom. Krenulo se autobusom od Kotora, uz pozdrave, a na rivi Pine nam je upriličen veličanstven doček i proslava. Naročito je bila lijepa prozivka. Arsenal je prvi put u klupskoj istoriji prvoligaš, kreće se u odličnom smjeru i srećan sam da sam dio tog velikog projekta - kazao je Došljak.

On je nakon titule u novembru na Farskim Ostrvima sa Klaksvikom, u polusezoni crnogorskog fudbala odlučio da u konkurenciji nekoliko ponuda da produži boravak na sjeveru Evrope, ipak prednost dao Arsenalu.

- Bilo je zbog želje porodice, dosta im je bilo pet hladnih godina, a ispostavilo se da sam donio najbolju moguću odluku i imao godinu za pamćenje. Tačno je da je Arsenal potpisao nekoliko dobrih pojačanja na polusezoni i bila su postavljena dva cilja. Da prestignemo Jedinstvo, ali nismo uspjeli. Pokazao se kao izuzetno kvalitetan i dobar tim i čestitamo mu na prvom mjestu i plasmanu, ali zato jesmo puno važniji drugi cilj - da budemo član domaće elite.

Došljak ne krije:

"Pribojavali smo se baraža, za rivala smo imali kvalitetnog prvoligaša, ali ispostavilo se da je strah bio bezrazložan. Na prvoj utakmici je trebalo da još ubjedljivije slavimo i tada smo znali da je cilj ostvaren. Za nas je revanš bio formalnost, pa iako su poveli nisu uspjeli da nam nametnu pritisak i nakon što smo izjednačili imali smo nekoliko zicera i da dobijemo meč - kazao je strijelac osam golova u proljećnjem dijelu Druge lige.

A Prva liga iziskuje i ozbiljniji rad i ulaganja, svjesni su u Tivtu. Naročito Došljak, kojem je Arsenal šesti klub u Crnoj Gori, nakon Zabjela, Zete, Iskre, Lovćena i Bokelja.

- Ostajem u Arsenalu i u narednoj sezoni. Dogovorio sam se o polusezoni plus godina, s tim da ćemo u utorak sjesti zbog ugovorom predviđenih korekcija za narednu sezonu. Ostaje i stručni štab sa Radisavom Dragićevićem na čelu, ali je Arsenalu neophodno pet-šest pojačanja za takmičenje u Prvoj ligi. Ne sumnjam da će uskoro ekipa biti sasvim kompletirana jer se radi planski i ozbiljno. Cilj je da Tivat postane pravi fudbalski centar i u narednih nekoliko dana krenuće radovi na izgradnji stadiona “Park”, radi se i sa mlađim selekcijama.

Fudbalerima Arsenala borba kroz baraž nije ostavila previše odmora.

- Prvenstvo počinje 23. jula, tako da ćemo imati 7 do 10 dana odmora, a onda slijede pripreme. Znamo da ćemo do najkasnije novembra igrati na stadionu Grblja u domaćim prvoligaškim utakmicama, a potom na našem stadionu - zaključio je Došljak.

Bonus video: