Danin Talović želi da golove postiže u Evropi

Napadač iz Pljevalja željno iščekuje otvaranje prelaznog roka u evropskim ligama

5378 pregleda 0 komentar(a)
Taloviću nije smetala prevelika vlažnost u Indoneziji, Foto: Privatni arhiv
Taloviću nije smetala prevelika vlažnost u Indoneziji, Foto: Privatni arhiv

Nakon sezone u Indoneziji, visoki napadač iz Pljevalja Danin Talović je u potrazi je za novim klubom.

Talović je igrao za Persikabo u zemlji u gdje je liga završena još krajem februara.

"Istekom ugovora sam imao nekoliko ponuda da ostanem u Aziji, dok su šampionati u Evropi bili u toku. U dogovoru sa mojim menadžerom iz Bjelorusije odlučili smo da treniram indvidualno ili sa Rudara, u kojem sam ponikao, dok se ne otvori prelazni rok u Evropi. Tako sam osim sedmice treninga sa Rudarom u Podgorici, uglavnom formu održavao u Pljevljima. U Aziju mi se ne ide baš zbog tih razlika u periodima kada se igraju prvenstva, i cilj mi je Evropa", naglasio je 27-godišnji napadač.

Nakon što je ponikao i igrao u Rudaru, Talović je bio bonus igrač u Jezeru, da bi kao najbolji strijelac sa Lovćenom izborio Prvu ligu u ekipi Dragog Kanatlarovskog.

Osim pozicije centarfora, Taloviću odgovara i da igra iza špica ili na krilu.

"Poznajem domaći fudbal, pratio sam proljećnji dio sezone i raduje me da je Rudar uspio da opstankom kroz baraž završi težak period. Imam nekoliko ponuda da ostanem i igram u Crnoj Gori, ali vidjećemo. Za sada je proritet da u narednih 40-tak dana pokušamo da pronađemo angažman u Evropi".

Iz Indonezije Talović nosi pozitivne utiske, mada...

"Ugovor mi je ispoštovan, atmosfera, uslovi za igru, stadioni, publika..., sve je bilo super. S druge strane, ja sam zbog pandemije bio blokiran i počeo sam da igram tek u oktobru, a ugovor sam potpisao u avgustu. Potom karantin od osam dana kada sam stigao i uz sve to klub je otpustio bjeloruskog trenera Igora Krjušenka koji je insistirao na mom dolasku. Tako da se baš nisu sve kockice složile", objasnio je Talović.

Bonus video: