Crnogorskom fudbalu je bila potrebna ovakva utakmica, Savićević: Na pobjedu u Finskoj

Crnogorski nacionalni tim odavno nije izgledao tako dobro, čvrsto, kompaktno i zrelo protiv rivala koji pripada istom rangu evropskog fudbala, te selekcije koja ima i neuporedivo veću tradiciju, pa i fudbalski potencijal

7989 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lijepa fudbalska noć u Podgorici i dominantna igra naše selekcije na startu Lige nacija. Crna Gora je pobijedila Rumuniju 2:0, već sjutra putuje u Helsinki, a u utorak igra sa Finskom.

Crnogorski nacionalni tim odavno nije izgledao tako dobro, čvrsto, kompaktno i zrelo protiv rivala koji pripada istom rangu evropskog fudbala, te selekcije koja ima i neuporedivo veću tradiciju, pa i fudbalski potencijal.

Komfornih 2:0 u duelu sa Rumunijom, timski duh na terenu, timski duh u slavlju nakon golova i pobjede – selektor Miodrag Radulović blistao je od sreće nakon meča.

“Čestitke momcima, bili su kao jedan. Imali smo probleme, ali sam uvijek govorio da moramo da imamo 30 igrača. I pokazali smo da imamo. Sa nama su u svlačionici bili Jovetić i Savić, i to govori kakva je atmosfera u timu... Imali smo i podršku navijača, hvala im na tome, a igrači su im vratili velikom borbom za dres nacionalnog tima”, kazao je Radulović.

“Baš smo djelovali ujedinjeno, veoma sam zadovoljan zbog toga. Nadam se da će tako da bude u narednim mečevima”, kazao je Vukan Savićević.

Samouvjeren pristup je veoma važan u budućnosti, ističe Savićević.

“Nikoga ne smijemo da potcijenimo, ali ni da respektujemo previše bilo koga. Moramo da cijenimo sebe. Mi smo članovi reprezentacije, najbolji igrači koje Crna Gora ima u ovom trenutku. I to nešto znači, a u fudbalu je sve moguće. Samo uz takav pristup možemo i da uradimo nešto veliko”, naglasio je Savićević.

Raspored u Ligi nacija je takav da utakmica sa Rumunijom mora da bude zaboravljena, jer je do naredne ostalo dva dana, odnosno dva treninga, uz put do Helsinkija. Meč sa Finskom je već u utorak od 18 sati. Finci su u prvom meču igrali 1:1 sa Bosnom i Hercegovinom kod kuće.

“Iskreno, ne znam mnogo o finskoj selekciji, osim da imaju dobre igrače. Bićemo upoznati sa njima kao sa ekipom, ali kako god – idemo na pobjedu, ništa drugo. I prije Rumunije smo imali treninge na kojima smo vježbali kako da se prilagodimo rivali, ali smo mnogo više radili na tome kako da se mi postavimo i kako mi da igramo. Mislim da je to ispravno”, rekao je Savićević.

Osim odličnog starta u grupi B Lige nacija, crnogorskom fudbalu bila je potrebna ovakva noć da se skrene priča sa siromašne, nekvalitetne i “nekultivisane” klupske sceni, punoj kontroverzi, rasprava o trivijalnim temama, incidenata, uvreda, krivičnih prijava...

Nacionalni tim je, uz sve mane, uz sva kolebanja i padove, pokazao, kao i mnogo puta u proteklih 15 godina, da je svijetla tačka, te da su dani kada igra Crna Gora jedini pravi fudbalski dani u našoj zemlji.

Bonus video: