Finska izvlači jaku opciju za Crnu Goru: Golgeter iz turske lige napada "sokole"

Pohjanpalo je igrač Bajera iz Leverkuzena na pozajmici u turskom klubu, a bilo je iznenađenje što ga Kanerva nije uvrstio u tim za meč sa BiH, koji je završen 1:1

2606 pregleda 0 komentar(a)
Žoel Pohjanpalo, Foto: Shutterstock
Žoel Pohjanpalo, Foto: Shutterstock

Selektor Finske Marku Kanerva najavio je promjene u sastavu za meč sa Crnom Gorom (utorak 18 časova) u odnosu na duel sa Bosnom i Hercegovinom na startu grupe 3 B Lige nacija.

Gotovo je izvjesno da će jedna promjena biti u napadu - uz Temua Pukija, zaigraće iskusni Žoel Pohjanpalo, 27-godišnji napadač, koji je prošle sezone u turskom šampionatu, za Rizespor, postigao 16 golova i bio je četvrti strijelac prvenstva.

Pohjanpalo je igrač Bajera iz Leverkuzena na pozajmici u turskom klubu, a bilo je iznenađenje što ga Kanerva nije uvrstio u tim za meč sa BiH, koji je završen 1:1, a u kome su Finci ostali bez pobjede u sudijskoj nadoknadi.

"Biće promjena u sastavu. Pomno pratimo oporavak i osjećaj igrača poslije utakmice i treninga", rekao je Kanerva na konferenciji za novinare.

"Pohjanpalo je u konkurenciji, nije povrijeđen i u dobrom je stanju".

Subotnji remi Fincima je bio kao poraz, a nakon analize Kanerva je konstatovao da je bilo dosta propusta u dobrim situacijama pred golom rivala.

"U principu, kada se ne iskoristi dosta toga, postoji veliki rizik da protivnik postigne gol. To je prošlo i vjerujem da igrači sada imaju jasnu ideju kako da se nose sa takvim situacijama u budućnosti", rekao je finski selektor.

Za finsku fudbalsku javnost pobjeda Crne Gore nad Rumunijom je iznenađujuća.

"Pažljivo je analizirana utakmica, a tim unaprijed skautiran. Ne bi trebalo da bude velikih iznenađenja. Ranije su igrali sa tri centralna defanzivca. Sada su imali dva dobra rezultata sa dva štopera. Pripremili smo se za obje varijante", rekao je Kanerva.

Bonus video: