Hakšabanović zna Fince: Čvrsti su, trče mnogo, ali fokusirani smo na našu igru

Meč Finska - Crna Gora igra se u utorak od 18 sati

5582 pregleda 0 komentar(a)
Sead Hakšabanović, Foto: Reuters
Sead Hakšabanović, Foto: Reuters

Sead Hakšabanović odigrao je vjerovatno i najbolju utakmicu u dresu reprezentacije Crne Gore protiv Rumunije u efektnoj pobjedi (2:0) na startu grupe 3 B Lige nacija.

Upisao je asistenciju kod gola Mugoše, a u drugačijoj ulozi - u centralnom dijelu kao ofanzivni vezni - bio, čini se, konkretniji i produktivniji nego na bočnim pozicijama.

Da li će 23-godišnji fudbaler povezati dva meča, odlučiće selektor Miodrag Radulović, koji je najavio dosta promjena u sastavu za sjutrašnji meč sa Finskom u Helsinkiju.

S obzirom na to da je rođen i odrastao u Švedskoj, da je nastupao za mlađe švedske selekcije i da zna šta je skandinavski fudbalski mentalitet, finskim medijima je igrač Đurgardena bio interesantan u najavi predstojećeg duela.

"Igrao sam protiv Finske kada sam bio mlađi. Znam da je to snažan tim. Finci su se uvijek borili čvrsto, trčali mnogo... Imaju kvalitet", kazao je Hakšabanović, prenosi suomifutis.com.

Kroz karijeru u švedskom klupskom fudbalu igrao je sa igračima iz Finske.

"Sada sam u timu sa Rasmusom Šulerom, igrao sam sa Nikolajom Alhom u Halmštadu. Svi znamo Temua Pukija, na koga moramo da motrimo cijelu utakmicu, jer on može da riješi meč", rekao je Hakšabanović, ali naglasio:

"Mi smo fokusirani na to što ćemo mi da radimo. Ako svi damo 100 posto, možemo da ostvarimo dobar rezultat".

Meč Finska - Crna Gora igra se u utorak od 18 sati.

Bonus video: