Crna Gora na sjeveru Evrope - optimizam sada ima pokriće

„Moramo da promiješamo tim, ne smijemo da upadnemo u zamku ovako napornog takmičenja, ali zato smo pozvali 32 igrača i siguran sam da će momci koji dobiju šansu moći da odgovore zahtjevima”, poručuje selektor Miodrag Radulović pred sjutrašnji meč s Finskom u Helsinkiju (18 h)

19890 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović najavio je sjutra protiv Finske u Helsinkiju „više od 50 odsto” promjena u startnoj postavi u odnosu na 11 igrača koji su počeli meč protiv Rumunije prije dva dana.

Finska i Crna Gora u utorak u 19 sati po lokalnom, sat ranije po našem vremenu igraju na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju meč 2. kola B Lige nacija.

Naša reprezentacija je nakon trijumfa nad Rumunima (2:0) prva u grupi, Finska i Bosna i Hercegovina imaju po bod poslije remija u Helsinkiju 1:1.

„Moramo da napravimo miks, jer ne smijemo da uđemo u zamku ovog takmičenja - da izađemo sa istim timom kao prije dva dana, jer mislim da bi u ovakvom sistemu takmičenja, u ovakvom ritmu utakmice, to bilo pogubno”, kazao je Radulović na pres-konferenciji na Olimpijskom stadionu.

U subotu veče pod Goricom Crna Gora je protiv Rumuna pokazala da može - ne samo da pobijedi, već i da kontroliše igru, da dominira i potpuno onesposobi tim B evropske kategorije.

U Finskoj bi sjutra trebalo da pokaže da ima i dovoljnu „širinu” u timu za ovakvo takmičenje i ritam koji zahtijeva moderan fudbal, da odgovori sve boljim Fincima.

Radulović je ubijeđen da ima igrače i ekipu koji mogu da se prilagode.

„Došli smo ovdje sa puno optimizma. Pobjede kao što je ona protiv Rumunije podižu moral i samopouzdanje, a što je još važnije, momci polako postaju svjesni svog kvaliteta. I ranije sam govorio da možemo sa svima da igramo, pokazale su to utakmice protiv Holandije i Turske još u prošlim kvalifikacijama. Jasno je da će u Finskoj biti drugačija utakmica nego protiv Rumunije, jer neke igrače moramo da odmorimo, ali zato smo pozvali 32 fudbalaera. Siguran sam da imamo momke koji mogu da odgovore zahtjevima”, kazao je Radulović.

Strijelac protiv Rumuna Marko Vukčević, čovjek koji je završio najveći dio kod tog gola Risto Radunović, ali i Ilija Vukotić, Vukan Savićević, Aleksandar Šćekić, Uroš Đuranović... - neki su od igrača koji nisu startovali, ili nisu uopšte igrali protiv Rumuna, a koji bi trebalo sjutra da se nađu u prvoj postavi.

Rotiraće, međutim, i Finci - tako se barem očekuje…

„Logično je da i njihov selektor napravi neke promjene, ne znam da li je remi sa Bosnom i Hercegovinom nešto promijenio u razmišljanjima, ali to je već problem Finske. Svjesni smo da igramo protiv veoma dobre reprezentacije, učesnika Evropskog prvenstva, ekipe koja igra sa veoma tvrdim blokom, koja ima Kamaru iz Rendžersa koji dominira u veznom redu, Pukija i Pohjampala koji se ističu u napadu”, dodaje crnogorski selektor.

Sa podgoričkih plus 35 na finskih 16 - promjena je velika, skoro 20 stepeni.

„Vjerujem da će nam prijati promjena klime, da će nam goditi ova svježina”, ističe Radulović.

Pobjeda protiv Rumunije, sama po sebi, podigla je i takmičarske ambicije u grupi gdje je samo šest utakmica, gdje vrh nije daleko kada se povežu dva dobra rezultata.

„Rezultat od subote je podigao moral, ali moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da budemo umjereni optimisti”, zaključio je Radulović.

Bonus video: