Krenula i Budućnost, Nedović: Pred nama je izazovan period

"Nastup na evropskoj sceni nas čeka za mjesec i sve ćemo podrediti tome da budemo spremni", istakao je trener "plavih"

3303 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Počela je Sutjeska, krenula je i Budućnost - aktuelni vicešampion Crne Gore i osvajač Kupa.

"Faktički kao da nismo imali odmor. Šest dana smo proveli u sređivanju igračkog kadra, sa nama je pet momaka koji su priključeni iz kadetske ekipe, nekoliko omladinaca i oni koji su bili na dvojnoj registraciji. Veliki broj igrača je u omladinskoj, mladoj i A reprezentaciji Crne Gore, ali sigurno su na dobrom nivou čim su u nacionalnom timu. Neće nam to predstavljati veliki problem jer će ostati u tonusu i igrati utakmice", rekao je trener Aleksandar Nedović.

Budućnost će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

FK Budućnost
foto: FK Budućnost

"Izuzetno je izazovan period pred nama. Nastup na evropskoj sceni nas čeka za mjesec i sve ćemo podrediti tome da budemo spremni", dodao je Nedović.

Plan priprema je sljedeći:

"Ovdje ćemo raditi sedam dana. Odigrati meč zatvorenog tipa između sebe i jedan s mladom selekcijom, jer je prisutan veliki broj igrača. A kada se vrate reprezentativci neće moći svi da idu na pripreme. Da ne bismo napravili neku grešku, moramo da odigramo dva meča dok smo u Podgorici. Poslije toga idemo na Zlatibor, gdje će biti udarne dvije sedmice uigravanja za Evropu. Očekujem da će sve novajlije biti s nama od prvog dana", kaže Nedović.

FK Budućnost
foto: FK Budućnost

Pojačanja su na čekanju, ali će ih sigurno biti.

"O imenima nećemo dok ne prođu medicinske preglede. Očekujemo strance na poziciji štopera i polivalentnog ofanzivca. U pregovorima smo i za pojačanje na mjestu desnog beka. Neće biti lako nadomjestiti brojke Miloša Raičkovića, kao ni iskustvo Igora Ćukovića i Momčila Raspopovića, najboljeg desnog beka lige. Želim im sreću u nastavku karijere, sigurno su kroz naš dobar rad došli do dobrih angažmana i otišli na viši nivo", zaključio je Nedović.

Bonus video: