Radulović: Nervoza bez razloga na sredini terena, poraz nije prijatan, ali nema razočaranja

Crna Gora je poražena 2:0 u drugom meču grupe 3 B Lige nacija, nakon što je na startu istim rezultatom bila bolja od Rumunije

21654 pregleda 35 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača Vijesti

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović ponovio je da je svjesno izmijenio tim koji se suprotstavio Finskoj u Helsinkiju, da je sačuvao neke igrače za meč koji slijedi, protiv selekcije BiH u Podgorici u subotu.

Crna Gora je poražena 2:0 u drugom meču grupe 3 B Lige nacija, nakon što je na startu istim rezultatom bila bolja od Rumunije.

"Kao što sam i najavio, imali smo jasan plan utakmice, a to je da izrotiramo ekipu, da odmorimo gro igrača. Nije bio eksperiment - svjesno smo željeli da odmorimo neke igrače, da damo šansi drugima, a svjesno smo postavili i tri igrača pozadi. Nije to bilo isticanje bijele zastave, ali smo željeli da probamo koliko mogu i drugi", rekao je Radulović.

Crna Gora je za sedam minuta primila dva gola.

"Odigrali smo solidnih pola sata, ali i imali probleme na sredini terena i u napadu. Imali smo 'nemiran' pas i trpjeli pritisak od Finaca, a kada je tako onda je neminovno da padne koncentarcija. Tako smo primili dva gola, prvi je bio i posljedica klase njihovih napadača, drugi naše nepažnje kod prekida, na šta smo se spremali i što ne treba da se dešava na ovom nivou. Izmjene na poluvremenu donijele su neku promjenu, dolazili smo u treću zonu protivnika, ali nismo uspjeli da preokrenemo rezultat. Ubijeđen sam da ćemo se u septembru revanširati Fincima kada nam bude gostovali", kazao je Radulović.

"Poraz nije prijatan, ali nema razočaranja, kao što nije bilo euforije nakon Rumunije", naglasio je selektor.

Radulović je rekao da će "vrijeme i naredne akcije će pokazati ko je i koliko zadovoljio".

"Neka to za sada ostane za našu internu upotrebu. Nemam nikakvih zamjerki na zalaganje fudbalera", kazao je Radulović.

U subotu je meč sa Bosnom i Hercegovinom u Podgorici.

"Na ovom meču nismo htjeli da istrošimo igrače, da rizikujemo povrede. Sačuvali smo im svježinu, isprobali neke nove, imali smo i dva debitanta. bez obzira na sve, nije bilo razloga da budemo tako nervozni, ali o tome ćemo interno. Od danas već počinju pripreme za meč sa BiH", kazao je Radulović.

Bonus video: