Finski selektor pomiješao Crnu Goru i Makedoniju: Držali smo utakmicu pod kontrolom

Macedonia - Montenegro, ima li sličnosti ili ne, tek Kanerva je tri puta izgovorio Makedonija prije nego što je dobio "upozorenje" da je Finska igrala protiv Crne Gore

15411 pregleda 14 komentar(a)
Slavlje finskih fudbalera, Foto: Reuters
Slavlje finskih fudbalera, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Selektor Finske Marku Kanerva dobro je spremio utakmicu protiv Crne Gore, iako možda i nije znao sa kim njegov tim igra.

“Držali smo utakmicu pod kontrolom, ali stvaranje gol situacija je bilo komplikovano, jer je Makedonija bila disciplinovana pozadi sa petoricom igrača", rekao je Kanerva.

Macedonia - Montenegro, ima li sličnosti ili ne, tek Kanerva je tri puta izgovorio Makedonija prije nego što je dobio "upozorenje" da je Finska igrala protiv Crne Gore, nakon čega se izvinio.

U svakom slučaju, finski selektor je bio izuzetno zadovoljan pobjedom od 2:0.

"Bilo nam je potrebno malo vremena da otvorimo neke prolaze, a kada smo to uradili bilo je lakše", kazao je Kanerva.

"Imali smo dobar dan i zasluženo pobijedili. Izašli smo sa skoro najboljim timom, a znamo da Crna Gora nije imala najbolju postavu. Iskoristili smo to i iskupili se za propuštenu pobjedu protiv Bosne i Hercegovine. Prvi smo u grupi i vjerujemo da će tako ostati do kraja".

Rekao je i da je njegovom timu ranije odgovarala uloga autsajdera.

"Tradicionalno, imali smo bolji pristup kada nismo bili favoriti. Lakše smo se nosili sa pritiskom, ali mislim i da se to mijenja", kazao je Kanerva.

"Sazrijevamo, mislim da smo mentalno jači nego ranije".

Joel Pohjanpalo je postigao oba gola nakon što je sa klupe odgledao meč sa BiH (1:1).

"Nijedan igrač nije zadovoljan kada ne igra, ali razumijem - četiri utakmice za deset dana su ludost. Bio sam svjež, dobro sam se kretao. Imali smo odličnu saradnju, prvi gol, nakon akcije Pukija i Loda, bio je jedan od najljepših koji sam postigao za Finsku", rekao je Pohjanpalo.

Bonus video: