Džeko upitan za Crnu Goru, Pjanić: Čeka nas teško gostovanje

U duelu sa Crnom Gorom (subota, 20.45), vjerovatno neće biti kapitena Edina Džeka, koji je protiv Rumuna zamijenjen na poluvremenu, zbog povrede koljena

4936 pregleda 0 komentar(a)
Miralem Pjanić na meču sa Rumunijom, Foto: Reuters
Miralem Pjanić na meču sa Rumunijom, Foto: Reuters

Fudbalska selekcija BiH sinoć je u Zenici savladala Rumuniju (1:0) i sa četiri boda dolazi u Podgoricu na treći meč u grupi 3 B Lige nacija.

U duelu sa Crnom Gorom (subota, 20.45), vjerovatno neće biti kapitena Edina Džeka, koji je protiv Rumuna zamijenjen na poluvremenu, zbog povrede koljena.

"Džeko je zamijenjen zbog otoka koljena", rekao je selektor Ivajlo Petev.

Njegovo odsustvo se, međutim, nije osjetilo, jer je u oba meča na startu ovog ciklusa zablistao Smail Prevljak, koji je postigao i gol za remi u Finskoj (1:1) i gol za pobjedu nad Rumunijom.

"Nije bila lagana utakmica za nas. Rumunija je stajala kompaktno, pokušavali smo, pravili smo šanse, bili smo strpljivi. Na kraju je došla šansa gdje sam postigao gol. Dali smo maksimum, htjeli smo tri boda i Bog nas je pogledao, pobijedili smo i sad čekamo Crnu Goru", rekao je Prevljak.

Miralem Pjanić je igrao u drugom poluvremenu protiv Rumunije.

“Utakmica je bila teška, ali i mi smo je sami malo otežali i sigurno da možemo bolje. Međutim, važno je da smo osvojili ova tri boda zbog samopouzdanja ekipe. U posljednje vrijeme nismo imali dobre rezultate, ali sad smo dobro krenuli. Sad idemo na teško gostovanje u Crnu Goru gdje ćemo nastojati da ostvarimo pozitivan rezultat. Dobra stvar je to što imamo dosta igrača u rotaciji i da na sve možemo da računamo”, rekao je Pjanić.

Bonus video: