Džekova fotografija zabrinula medije u BiH pred Podgoricu, Prevljak optimista: Crna Gora je jaka, ali...

Crna Gora u subotu veče pod Goricom (20.45) dočekuje Bosnu i Hercegovinu u meču 3. kola grupe 3 B Lige nacija

9981 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bosna i Hercegovina je sinoć savladala Rumuniju u Zenici sa 1:0 i sa četiri boda iz prva dva kola, u dobrom raspoloženju, stiže u subotu u Podgoricu.

No, veliko je pitanje da li će selektor Ivajlo Petev, Bugarin, moći da računa na najpoznatijeg fudbalera "zmajeva", Edina Džeka, koji je protiv Rumuna zamijenjen na poluvremenu zbog povrede koljena.

Petev je nakon meča naglasio da se nada da će Džeko stići da se oporavi, ali portal "sportsport.ba" piše:

"Sigurno da nas ne može ohrabriti fotografija koju je objavio jedan navijač koji se uspio fotografisati s Džekom. Istu je objavila i njegova supruga Amra na svom Instagram storiju. Vidi se da je Džekova desna noga zamotana i da se ne radi o nekoj bezazlenoj povredi".

Edin Džeko
foto: Instagram /Amra Džeko

No, čak i ako ne bude spreman, Džeko ima dobru zamjenu - napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak dao je oba gola za Bosance u prva dva meča Lige nacija i vjerovatno će biti najveća opasnost po golmana Milana Mijatovića.

"Neće to biti lagana utakmica. Malo smo gledali Crnu Goru kada su igrali protiv Rumunije. Vidjeli smo da su i oni jaki, ali imamo šansi jer sad imamo malo više samopouzdanja", kazao je Prevljak.

Miralem Pjanić, još jedno veliko ime, odigrao je drugo poluvrijeme protiv Rumunije, u Podgorici će vjerovatno igrati od početka, baš kao i Simo Krunić koji nije igrao protiv Rumuna.

"Idemo na teško gostovanje u Crnu Goru i gledaćemo da i tu ostvarimo pozitivan rezultat. Dosta je igrača tu, ima rotacija i nadam se da ćemo na najbolji način završiti ovaj ciklus", kazao je Pjanić.

Bonus video: