Mugoša: Disciplina i agresivnost - to je recept i za BiH

"Bilo je kako je bilo u Finskoj. Arhivirali smo taj meč", kaže napadač južnokorejskog Inčona

10413 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dva dana nakon Finske, dva dana pred Bosnu i Hercegovinu - crnogoski fudbaleri nastavljaju specifičnu pripremu i raspored utakmica u B Ligi nacija.

Stefan Mugoša, strijelac protiv Rumunije startu takmičenja, vjeruje da "sokoli" imaju šta da pokažu u subotu kada pod Goricom gostuje selekcija BiH.

"Spremni smo. Pokazali smo da možemo da igramo, pogotovo pred našim navijačima, gdje smo odigrali sjajnu utakmicu protiv Rumunije. Bilo je kako je bilo u Finskoj. Arhivirali smo taj meč, izvukli pouke i sada mislimo samo na Bosnu i Hercegovinu", rekao je Mugoša.

Golovi za nacionalni tim uvijek imaju težinu.

"Gol uvijek znači. Jedva čekam da igram za reprezentaciju, u formi sam i nadam se da ću to ponovo potvrditi u subotu veče. Mada, kazao sam to i ranije, uopšte nije važno ko će biti strijelac. Bitno je da upišemo tri boda protiv Bosne i Hercegovine", kaže Mugoša i dodaje:

"Analizirali smo gostovanje Finskoj, ali sve je to iza nas. U fudbalu postoji danas i sjutra, ono što te čeka. Pred nama je novi meč od kojeg očekujemo dosta. Idemo na ostvarimo tri boda".

BiH ima četiri boda iz prva dva kola.

"BiH je ozbiljna ekipa, ima kvalitetne pojedince. Ali, dosta toga zavisi od nas. Isto kao i prošlog puta kada smo igrali pod Goricom. Disciplina, agresivnost, borbenost, da nas nose navijači - to je pravac koji bi trebalo da nas vodi do pobjede".

Možda će "zmajevima" nedostajati Edin Džeko, tu je sada Smail Prevljak.

"Svi znamo kakav je Džeko napadač, a da li će biti u timu – vidjećemo. On, kao i ostali igrači protivničkog tima imaju naše poštovanje, a Džeku prije svega želim dobro zdravlje. Ko bude spreman - igraće. Prevljak im je dao dva gola u prethodna dva kola. Donio je timu četiri boda. Dobro igra, opasan je. Sigurno ćemo obratiti pažnju na njega", zaključio je Mugoša.

Bonus video: