Riješena dilema oko putnika u Katar: Ekvador nije prekršio pravila

Čileanski fudbalski savez prošlog mjeseca je objavio da ima dokaz da je Ekvadorac Bajron Kastiljo rođen u Tumaku u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu General Viljamil Plajas 1998. kako stoji u njegovim službenim dokumentima

6639 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekvador će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2022. u Kataru nakon što je FIFA odbacila tvrdnje Čilea da je ekvadorsku selekciju u kvalifikacijama nastupao igrača koji ne ispunjava uslove, objavila je u petak FIFA.

Čileanski fudbalski savez prošlog mjeseca je objavio da ima dokaz da je Ekvadorac Bajron Kastiljo rođen u Tumaku u Kolumbiji 1995. godine, a ne u ekvadorskom gradu General Viljamil Plajas 1998. kako stoji u njegovim službenim dokumentima.

Kastiljo je igrao u osam od 18 kvalifikacionih utakmica Ekvadora. Da su Ekvadoru oduzeti bodovi sa utakmica u kojima je igrao Kastiljo, ostao bi bez plasmana u Katar.

"Nakon analize podnesaka svih zainteresovanih strana i razmatranja svih predočenih elemenata, FIFA disciplinska komisija odlučila je da zatvori postupak pokrenut protiv Ekvadorskog fudbalskog saveza", stoji u saopštenju.

Bonus video: