Petev: Nikom nije lako u Podgorici; Prevljak: Želim novi gol

"Znam dosta o Crnoj Gori, godinama pratim tu selekciju. Nemam dilemu da nas čeka komplikovan posao. Ali, moramo da izađemo na teren sa stavom, da pokušamo da napredujemo i da budemo bolji", rekao je bugarski stručnjak

8066 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Nfsbih.ba
Foto: Nfsbih.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine žele da iskoriste momenat u kojem se nalaze - četiri boda iz prva dva kola u grupi 3 B Lige nacija daje im za pravo da budu pozitivni pred gostovanje u Podgorici.

"Zmajevi" su u prvom kolu remizirali sa Finskom (1:1), potom su savladali Rumuniju - 1:0.

"Cilj je da odigramo bolje nego i protiv Finske i protiv Rumunije. To neće biti lako, ali sa tom namjerom ćemo istrčati na teren", rekao je selektor BiH Ivajlo Petev na pres konferenciji na stadionu pod Goricom.

Cijeni crnogorsku selekciju, cijeni njenu ulogu na svom terenu.

"Nikom nije lako kada gostuje u Podgorici. Neće biti ni nama, jer nas čeka agresivan rival. U pitanju je jako dobar tim, to se vidi i po rezultatima. Da li nam je Crna Gora veći rival od Finske za prvo mjesto? Ne znam, sve ekipe su približnog kvaliteta, vidjeli smo to i u prva dva kola", istakao je bugarski trener i dodao:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: Nfsbih.ba

"Znam dosta o Crnoj Gori, godinama pratim tu selekciju. Nemam dilemu da nas čeka komplikovan posao. Ali, moramo da izađemo na teren sa stavom, da pokušamo da napredujemo i da budemo bolji".

Četiri utakmice u samo 11 dana nisu samo fizički naporne.

"Teško je i fizički i psihički. Prvi put imamo toliko igrača na treninzima... Prve dvije utakmice smo odradili dobro - u Finskoj se to podijelilo na dva poluvremena, protiv Rumunije sam zadovoljan kompletnim tokom. Sada želimo da nastavimo u dobrom ritmu", rekao je Petev.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: Nfsbih.ba

Na pitanje novinara iz BiH da prokomentariše to što mu je jedan dio publike u Zenici zviždao tokom meča sa Rumunima, odgovorio je:

"O tim stvarima ću tek da pričam. Imamo nešto u glavi, reći ću nakon Finske", zaključio je Petev i najavio makar četiri promjene za sjutrašnju utakmicu.

Napadač Smail Prevljak bi mogao da igra od prvog minuta. Doduše, sve zavisi od stanja u kojem bude Edin Džeko.

Džeko je večeras trenirao s ekipom...

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
foto: Nfsbih.ba

"Dao sam dva gola i to je bitno uticalo na moje samopouzdanje. Da li ću igrati? Selektor je taj koji odlučuje, ja sam spreman 100 odsto da nastavim gdje sam stao. Nadam se novom golu", rekao je napadač belgijskog Eupena.

Pobjeda nad Rumunijom je stigla u pravi čas, ističe 27-godišnji fudbaler.

"Trebao nam je taj trijumf pred ovo gostovanje. Jer, Crna Gora je ozbiljan tim, pun kvaliteta i krasi je borbenost, pogotovo pred svojom publikom", zaključio je Prevljak.

Bonus video: