Martin Prenkočević bira novi klub

Želja 23-godišnjeg desnog beka Martina Prenkočeviča je da odmah nastavi sa radom i ne gubi kontinuitet nakon tek završene sezone

4585 pregleda 2 komentar(a)
Prenkočević najviše voli igru na pozciji desnog beka, Foto: Privatni album
Prenkočević najviše voli igru na pozciji desnog beka, Foto: Privatni album

Godina izazova koji je prihvatio Martin Prenkočević u prvoligašu iz Pljevalja, završena je danas - Rudar i mladi desni bek nisu se dogovorili oko novog ugovora.

Prenkočević je nakon sezone u kojoj je sa Dečićem izborio Prvu ligu, potom odigaro sezonu u matičnom klubu, odlučio da prihvati izazov i oproba se u Rudaru.

Sada je slobodan igrač!

"Bila je to turbulentna sezona, sa igrama "toplo - hladno", a na kraju dobrom igrom u baražu smo ipak uspjeli da klub i dalje igra u domaćoj eliti. Trebalo mi je vremena da se prilagodim, igrao sam i na poziciji krila, ali i lijevog beka, a lično zadovoljan sam kako sam odigrao u proljećnjem dijelu. Mada, može i treba uvijek stremiti ka boljem - kazao je 23-godišnji bek.

On je osim 32 utakmice u prvenstvu prošle sezone, odigrao i dva meča u Kupu Cne Gore, a dva puta je bio asistent.

"Imam već neke ponude, ali želja mi je da što prije završim angažman kako bi se priključio pripremama i održao kontinuitet. Zbog utakmica baraža, ali i ranog termina početka nove sezone, 23. jula, odmora praktično neću imati".

Prenkočević je upisao na desetine nastupa u mlađim reprezentativnim selekcijama kod selektora Borisa Ljutice, Borisa Miličkovića i Aleksandra Miljenovića, nakon što je prošao pet godina omladinske škole Budućnosti.

"Za mladu selekciju nisam pozivan, ali želim da radim, napredujem i dosegnem cilj - dres najjače crnogorske selekcije. Iz moje generacije u mlađim selekciajma to je uspjelo Dritonu Camaju, Vasiliju Terziću i Iliji Vukotiću, koji je bio naš kapiten u kadetima i omladincima", zaključio je Prenkočević.

Bonus video: