Tri gola za četvrti šešir: Mladi sigurni protiv Luksemburga na kraju ciklusa

Crna Gora pobijedila Lukemburg 3:0 golovima Viktora Đukanovića iz penala u 46. sekundi, Anta Babića u 10. minutu i Matije Krivokapića u 56.

10996 pregleda 6 komentar(a)
Slavlje crnogorskih fudbalera na "DG areni", Foto: FSCG
Slavlje crnogorskih fudbalera na "DG areni", Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore pobijedila je Luksemburg na "DG areni" sa 3:0 na kraju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je treća pobjeda tima Miodraga Vukotića na 10 mečeva u ovom ciklusu, druga protiv Luksemburga, uz trijumf nad Republikom Irskom. Pamtiće se i remi pod Goricom protiv Italijana, ali i nesrećan poraz od Bosne i Hercegovine u Sarajevu u posljednjem minutu, zbog kojeg je naša selekcija završila grupu na pretposljednjem, umjesto na 4. mjestu.

Ipak, neki napredak - umjesto u petom šeširu, kao u prethodnom ciklusu, Crna Gora će dočekati naredni žrijeb u četvrtom šeširu.

I to zahvaljujući večerašnjoj pobjedi nad Luksemburžanima, osiguranom već prvih 10 minuta. Samo 16 sekundi bilo je dovoljno Vukotićevom timu da dobije penal (golman Kips srušio Ivana Vukčevića), a 45 sekundi da povede - Viktor Đukanović je pogodio sa bijele tačke.

Supertalentovani krilni fudbaler Budućnosti pogodio je potom stativu iz teškog ugla nakon sjajne akcije, Vukčević je glavom bio blizu drugog gola, a sjajan uvod meča zaključen je drugim pogotkom, u 10. minutu. Ognjen Obradović je nakon kornera spustio loptu Antu Babiću, koji je zakucao u mrežu.

Luksemburžani su se oporavili nakon početnog šoka, igra je bila ravnopravnija u nastavku, ali je Crna Gora imala dosta šansi da postigne još golova.

Pešukić je u nastavku propustio zicer, Srđan Krstović je imao sjajan pokušaj iz daljine, a Matija Krivokapić, koji je ušao na poluvremenu, u 56. minutu je iskoristio lošu procjenu gostujuće odbrane i golmana Kipsa da novu asistenciju Obradovića pretvori u 3:0.

Gosti su mogli da ublaže poraz u finišu, u razmaku od samo deset sekundi dva puta su pogodili okvir Ivezićevog gola.

CRNA GORA - LUKSEMBURG 3:0

Podgorica - "DG arena". Gledalaca: 150. Sudija: Filip Faruđa (Malta). Strijelci: Đukanović (penal) u 1, Babić u 10, Krivokapić u 56. minutu. Žuti kartoni: Pešukić, Vukčević (Crna Gora)

Crna Gora: Ivezić, Pešukić, Obradović, Babić (82. Dakić), Đeljaj, S. Krstović (68. Boričić), Janjić, Divanović (46. Bakić), Vuković (46. Krivokapić), Đukanović, I. Vukčević (53. P.Vukčević).

Luksemburg: Kips, Tores, Džogović, Medina (90+3. Fernandes), Šaus (62. Bernar), Rosler (46. Korea), Rupil, Sakra, Šmit, De Oliveira (62. Kekeira), Ziner.

Bonus video: