Novi kiks svjetskih prvaka, "vatreni" složili kockice igre u Danskoj

Francuzima samo bod u Austriji, Hrvatska slavila u Danskoj

8811 pregleda 0 komentar(a)
Vatreni složili kockice igre tek u Kopenhagenu, Foto: REUTERS
Vatreni složili kockice igre tek u Kopenhagenu, Foto: REUTERS

Svjetski prvak Francuska je bez pobjede na polovini takmičenja u grupi 1 - A Lige nacija, pošto nije uspjela da slavi ni u Austriji - 1:1.

Galski pjetlovi su startovali domaćim porazom od Danske (2:1), remizirali u Hrvatskoj (1:1).

No, svjetski viceprvaci Hrvati su nakon šokantnog poraza od Austrije (3:0), slavili na "Parkenu" protiv Danske (1:0), koja je imala maksimalan učinak sa dvije identične pobjede nad Francuskom i Austrijom.

"Vatreni" su bili bolja ekipa, ali su do gola uspjeli tek kada je Luka Modrić ušao u igru. Tri minuta pritiska koje je izborio sjajni fudbaler Real Madrida, rezultirali su sjajnom akcijom iz kornera, koju je napadač Atalante Mario Pašalić krunisao jedinim golom u 69. minutu.

A Francuzi su se na "Ernst Hapel stadionu" u Beču probudili tek nakon minusa, pošto je napadač Bristol sitija Andreas Vejman pogodio u 37. minutu, ali i ulaska Mbapea i Kristofera Nkunkua.

Igrač Lajpciga je asistirao zvijezdi PSŽ-a za izjednačenje u 83. minutu, a potpuni preokret kod nove šanse Mbapea u finišu sjajnom odbranom je spriječio golman Patrik Penc.

Albanija je u B LIgi nacija u Tirani izgubila preokretom od Izraela (2:1), a u C Ligi nacija Slovačka je slavila na gostovanju Azerbejdžanu (1:0), Kazahstan je remizirao u Bjelorusiji (1:1).

I u D Ligi nacija su odigrane dvije utakmice, Letonija je slavila u Moldaviji sa 4:2, a Andora je kući dobila Lihtenštajn sa 2:1.

Bonus video: