Dženan Pejčinović: Nosio dres Crne Gore, sada je velika nada Njemačke i meta najvećih klubova

Pejčinović, čija je porodica iz Plava (otac Dževad je bio fudbaler), jedan je iz plejade novih talenata koji se razvijaju u bundesligaškim klubovima, a nedavno je zablistao na Evropskom U 17 šampionatu, nakon sjajne golgeterske sezone u mlađim kategorijama Augsburga

18752 pregleda 37 komentar(a)
Dženan Pejčinović, Foto: Shutterstock
Dženan Pejčinović, Foto: Shutterstock

Prije dvije i po godine Dženan Pejčinović je nosio dres pionirske reprezentacije Crne Gore, danas je kadetski reprezentativac Njemačke, 17-godišnjak kome se predviđa velika fudbalska budućnost i koga prate najveći evropski klubovi.

Pejčinović, čija je porodica iz Plava (otac Dževad je bio fudbaler), jedan je iz plejade novih talenata koji se razvijaju u bundesligaškim klubovima, a nedavno je zablistao na Evropskom U 17 šampionatu, nakon sjajne golgeterske sezone u mlađim kategorijama Augsburga.

Rođen je u Minhenu u februaru 2005. godine, počeo je u Bajernu, preselio se u Augsburg (grad koji je od Minhena udaljen 100-ak kilometara), a kako javljaju njemački mediji toliko je napredovao i pokazao takav potencijal da bi od naredne sezone trebalo da bude registrovan za prvi tim.

Ali, pod jednim uslovom - ukoliko ne ode u veći klub.

Njemački mediji javljaju da njegov potencijal prate Mančester siti i Juventus, te da se nalazi na uskom spisku mladih igrača koji su interesantni engleskom i italijanskom gigantu.

Pejčinović je minule sezone igrao i u omladinskoj konkurenciji, sa dvije godine starijim igračima.

Istovremeno, u kvalifikacijama za U 17 šampionat Evrope postigao je čak 11 golova na šest mečeva, a nakon izdanja na završnom turniru, na kome je dao gol Italiji i upisao sjajnu asistenciju protiv Francuske, interesovanje za njega se dodatno pojačalo.

Pejčinović je u avgustu i oktobru 2019. godine igrao za Crnu Goru na dva turnira pionirskih selekcija.

Bonus video: