Osvojio je pet puta Ligu šampiona, ima 36 godina i želi još: Mijatović otkrio ambicije Luke Modrića

"Kada je došao prije deset godina ni u najluđim snovima ne bi mogao da zamisli ovakav scenario. Pet Liga šampiona. Sjajni fudbaleri poput Ronalda Nazarija, Ibrahimovića i još nekoliko njih nemaju nijednu, a on ih ima pet. I želi još. Priča sa mnom o sljedećoj sezoni, kako Madrid mora da osvoji La Ligu, da napada Ligu šampiona, kako Barsi ne ide dobro, itd...", kaže Mijatović

4493 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Luka Modrić je prije nekoliko dana produžio ugovor sa Realom do jula 2023. - sa 36 godina još je vladar sredine terena, lider i kreator nove titule u Ligi šampiona.

Sjajni Hrvat ima pet najvećih pehara i želi još, otkrio je Predrag Mijatović.

"Kada je došao prije deset godina ni u najluđim snovima ne bi mogao da zamisli ovakav scenario. Pet Liga šampiona. Sjajni fudbaleri poput Ronalda Nazarija, Ibrahimovića i još nekoliko njih nemaju nijednu, a on ih ima pet. I želi još. Priča sa mnom o sljedećoj sezoni, kako Madrid mora da osvoji La Ligu, da napada Ligu šampiona, kako Barsi ne ide dobro, itd...", kaže Mijatović.

Mijatović i Modrić su dugogodišnji prijatelji, a nekadašnji crnogorski as ne krije da je fasciniran Modrićevim entuzijazmom.

"Poznajem ga, ima isti entuzijazam i mnogo voli fudbal. Godine nemaju značaj kod njega. Ako imate entuzijazma i fizički ste dobro, možete da date još mnogo toga. Uobičajeno je da igrači koji su stariji od 33 godine počnu da se debljaju. Ali, profesionalci kao što je Luka gube na težini. Počeo je sezonu sa 71 kilogramom, a završio je sa 70. On može još relativno dugo da bude na ovom nivou", dodao je Mijatović.

Modrića u novembru čeka Mundijal u Kataru, vjerovatno posljednji u karijeri, ali nastavlja da o Realu, kaže Mijatović:

"Kaže mi: 'Svjetsko prvenstvo je jedno, a Madrid je moj apsolutni prioritet. Neću da se štedim za Mundijal. Ako budem na visokom nivou, odlično, ali za mene je Madrid sve'", rekao je Mijatović.

Na pitanje o Modrićevom povlačenja, Mijatović smatra da je njegova ideja da završi u Real Madridu i da ne traži rješenja dalje od Santjago Bernabeua:

"Ni on o ovome ne razmišlja previše. Bitna mu je naredna sezona. Ako Luka nastavi da bude ovakav vođa, na ovakvom nivou, produžiće ugovor i narednog ljeta, ako Madrid to želi. On ne želi da bude bude tek tako u timu. Ne. Luka želi da nastavi sve dok može da doprinese važnim stvarima. Kada vidi da više ne doprinosi toliko, tražiće druga rješenja".

Bonus video: