Marušić: Žao mi je što nismo pobijedili u fenomenalnoj atmosferi; Vešović: Zašto ne bismo bili prvi u grupi?

„Jeftino smo primili gol, ali smo se izdigli iz toga, izjednačili, a mogli i da pobijedimo. Mislim da je ovaj rezultat realan, svi smo zadovoljni bodom. Pokazali smo da ćemo u ovoj grupi biti ravnopravan protivnik svima, svi smo kvalitetom blizu i biće interesantno do kraja”, rekao je Marko Vešović

6596 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Adam Marušić je na svojoj 49. utakmici za Crnu Goru dao treći gol i spriječio poraz Crne Gore od Bosne i Hercegovine u 3. kolu B Lige nacija.

„Od 1. minuta smo ušli jako organizovano u utakmicu i imali dvije šanse koje nismo iskoristili. Bosna i Hercegovina je postigla gol, ali smo uspjeli da se vratimo i odigramo 1:1 kod kuće”, rekao je Marušić za RTCG.

Na polovinu grupe 3, ništa nije riješeno. Naprotiv - BiH je prva sa pet bodova, Finska i Crna Gora imaju po četiri, Rumunija tri.

„Ovo je grupa u kojoj svako svakog može da pobijedi, ko bolje, motivisanije i agresivnije uđe, taj će pobijediti. Žao mi je što pred punim stadionom nismo trijumfovali. Atmosfera je bila fenomenalna, hvala našim navijačima koji su došli u ovolikom broju, nadam se da će tako biti i u budućnosti”, poručio je as Lacija.

Marko Vešović smatra da je remi najpravedniji ishod.

„Zadovoljni smo rezultatom na kraju, mislim da smo u nekim situacijama bili mnogo opasniji protivnik. BiH je dosta dobro počela, mi se nismo snašli u uvodnim trenucima, ali smo se kasnije konsolidovali, bili konstantno opasni. Jeftino smo primili gol, ali smo se izdigli iz toga, izjednačili, a mogli i da pobijedimo. Mislim da je ovaj rezultat realan, svi smo zadovoljni bodom. Pokazali smo da ćemo u ovoj grupi biti ravnopravan protivnik svima, svi smo kvalitetom blizu i biće interesantno do kraja”.

Bek azerbejdžanskog Karabaga smatra da je Crna Gora na pravom putu.

„Osjećamo da ekipa raste, to sam rekao i nakon utakmice sa Finskom, da je to bio samo loš dan. Već smo neko vrijeme sa selektorom, ovdje nismo izgubili na posljednje tri utakmice. Igramo dobro na domaćem terenu, samo tako da nastavimo”.

„Hrabri sokoli” za tri dana gostuju Rumuniji, koja je večeras savladala Finsku 1:0 i upisala prve bodove u grupi 3.

„Neće biti lako. Rumuni su počeli dosta loše, ali su sada pobijedili, a posljednji utisak je uvijek najbitniji. Vrijeme je da se odmorimo, čeka nas teško gostovanje na punom stadionu, protiv motivisanog protivnika. Idemo po bodove

Jeste li spremni da opet odigrate 90 minuta?

„Zašto da ne? Posljednja utakmica, želimo da zaokružimo ciklus kako bi trebalo, da uzmemo još bodova. Zašto ne bismo bili prvi u grupi na kraju”, upitao se Vešović.

Bonus video: