Haland: Cijelog života sam navijač Sitija

„Osjećam se kao kod kuće. Bio sam na mnogo utakmica Sitija, a mislim da mogu još da se razvijem i izvučem najbolje iz sebe za ovaj klub”, rekao je Haland

4550 pregleda 8 komentar(a)
Foto: twitter.com/ManCity
Foto: twitter.com/ManCity

Ovog ljeta ima skupljih transfera, kao što su dolasci Orelijena Čuamenija u Real Madrid i Darvina Nunjesa u Liverpul, ali je definitivno najveći do sada prelazak Erlinga Halanda u Mančester siti.

Nakon što je odradio obaveze u Ligi nacija, norveški napadač se obreo u Mančesteru, gdje je predstavljen i prvi put u opremi novog kluba pričao zašto je odabrao baš Siti.

„Rođen sam u Engleskoj i cijelog života sam navijač Sitija, znam mnogo o ovom klubu. Osjećam se kao kod kuće. Bio sam na mnogo utakmica Sitija, a mislim da mogu još da se razvijem i izvučem najbolje iz sebe za ovaj klub”, rekao je Haland, koji je donio i fotografiju u dresu Sitija kad je bio dijete.

Pričalo se da bi mogao u Real, ali je odabrao Siti.

„U ovom timu je mnogo igrača svjetske klase, Pep je jedan od najboljih trenera svih vremena i vjerujem da sam na pravom mjestu da ispunim svoje ambicije. Želim da postižem golove, da osvajam trofeje i napredujem, a uvjeren sam da to mogu ovdje. Ovo je sjajan prelazak za mene i ne mogu da dočekam početak priprema”, naglasio je Haland.

Jedan od najboljih mladih igrača svijeta je rođen u Lidsu 21. jula 2000. godine, ali je nekoliko dana kasnije njegov otac Alf-Inge prešao u Siti.

Tada se i rodila njubav prema plavom klubu iz Mančestera, mada je u odluci da dođe na „Etihad” veliku ulogu odigrao i novac, jer malo ko je mogao da isprati finansijske apetite oca i sina Haland, kao i menadžerske agencije pokojnog Mina Rajole.

Sportski direktor Ćiki Begiristajn je istakao da su novog aduta pratili nekoliko godina i da su oduševljeni smo što su ga doveli.

„Erling je ogroman talenat i jedan od najboljih napadača u Evropi posljednjih godina. Njegov golgeterski učinak je izuzetan, a izdanja u Borusiji Dortmund, pogotovo u Ligi šampiona, dokazala su da može da uspije na najvišem nivou. Erling ima sve što tražimo od napadača i ubijeđeni smo da će blistati u ovom timu i sistemu. Njegov uspon je nestvaran, a tek mu je 21. Najbolje godine su tek pred njim”.

Bonus video: