Bosanci uzvraćaju: Crnogorci, bujrum kod Fehre na pečenje; BHFanaticos: Pokazaćemo vam šta je burek, a šta sirnica

Od simpatičnog skandiranja - "burek sa sirom" - sa sjevera podgoričkog stadiona upućeno gostima, preko akcije crnogorskih navijača za skupljanje novčanih sredstava za kupovinu novog kombija ekipi iz Bosne, čije je vozilo uništeno u podmetnutom požaru, do uzvratnih reakcija iz komšiluka

34212 pregleda 40 komentar(a)
BHFanaticos na stadionu pod Goricom, Foto: Reuters
BHFanaticos na stadionu pod Goricom, Foto: Reuters

Priča o fudbalskoj utakmici Crna Gora - Bosna i Hercegovina još traje.

I dok se dvije selekcije spremaju za sjutrašnje mečeve - crnogorska u Bukureštu sa Rumunijom, bosanska u Zenici sa Finskom - navijači su u centru pažnje.

Od simpatičnog skandiranja - "burek sa sirom" - sa sjevera podgoričkog stadiona upućeno gostima, preko akcije crnogorskih navijača za skupljanje novčanih sredstava za kupovinu novog kombija ekipi iz Bosne, čije je vozilo uništeno u podmetnutom požaru, do uzvratnih reakcija iz komšiluka.

Tako je vlasnik poznatog restorana "Kod Fehre" Fahrudin Mešković Fehro odlučio da odgovori na gostoprimstvo koje su Crnogorci pokazali bh. navijačima u Podgorici, piše Avaz.

On je podstaknut akcijom crnogorske javnosti koja je, osim što je lijepo ugostila navijače, prikupila novac za novi kombi grupe pristalica "zmajeva", odlučio da ugosti svakog navijača Crne Gore koji u septembru dođe u BiH na revanš utakmicu (23. septembra).

"Nema veze koliko ih je, svi mogu doći. Možemo čitavu Crnu Goru nahraniti. Jedva čekam da ih ugostim ovdje, znači svi koji dođu bujrum kod mene na pečenje", rekao je Fehro za portal Avaza.

"Ko nama malo da, ko nas voli, mi njega još više volimo i još više ćemo mu dati", dodao je vlasnik restorana "Kod Fehre".

Poruku je uputila i navijačka grupa "BHFanaticos", koja se zahvalila na dočeku i korektnosti, kako su naveli, normalnim stanovnicima Crne Gore.

"Aplauzom ispraćena himna, korektno navijanje i odnos tokom cijele utakmice i dolaska su primjer za mnoge. Manju grupu idiota koji mrze zemlje u kojim su rođeni, kako kod njih, tako i kod nas, nećemo posebno spominjati – oni su sami sebi kazna. Poseban pozdrav navijačkim suparnicima sa sjeverne tribine, nadamo se da ćemo imati priliku da vas ugostimo na isti način i pokažemo vam šta je burek, a šta sirnica", navodi se u objavi BHFanaticosa.

Bonus video: