Rumunija ima poseban motiv protiv Crne Gore, Jordanesku: Da pokažemo da je prvi meč bio slučajnost

"U ovoj grupi mogući su svi rezultati. Crna Gora ima potencijal, to je definisan tim sa borbenim duhom. Očekujem tešku utakmicu, ali moramo da uspijemo. Moramo da preskočimo sve prepreke - i fizičke i mentalne - da dokažemo da je utakmica u Crnoj Gori bila slučajnost", rekao je selektor Edi Jordanesku

7338 pregleda 5 komentar(a)
Edi Jordanesku na meču u Podgorici, Foto: Reuters
Edi Jordanesku na meču u Podgorici, Foto: Reuters

Pobjeda je cilj rumunske selekcije u duelu sa Crnom Gorom u utorak u Bukureštu (20.45) u meču četvrtog kola grupe 3 B Lige nacija.

I dodatni motiv je poraz u Podgorici na startu napornog junskog ciklusa, u meču u kome je Rumunija bila inferiorna u svakom pogledu.

"U ovoj grupi mogući su svi rezultati. Crna Gora ima potencijal, to je definisan tim sa borbenim duhom. Očekujem tešku utakmicu, ali moramo da uspijemo. Moramo da preskočimo sve prepreke - i fizičke i mentalne - da dokažemo da je utakmica u Crnoj Gori bila slučajnost", rekao je selektor Edi Jordanesku.

Pod žestokim kritikama bio je Jordanesku nakon poraza u Podgorici, pa u Zenici od BiH (1:0), ali se situacija stabilizovala pobjedom nad Finskom (1:0) u prošlom meču.

"Reprezentacija ima budućnost, zadovoljan sam kako smo reagovali nakon prve utakmice. Protiv BIH je bila druga priča, protiv Finske je došla zaslužena pobjeda. Ovaj tim ima karakter, želi da se bori... Za mene su to važni elementi u nastavku našeg puta", kazao je Jordanesku.

Vezista Kaljarija Razvan Marin kazao je da se ekipa ujedinila nakon utakmice u Podgorici.

"Imali smo drugačiji pristup u narednim mečevima, protiv Finske smo se ujedinili i mislim da se to vidjelo. Bili smo agresivniji, imali smo pomoć navijača, normalno je da se to prenese i na teren. Nemamo objašnjenje za to što se dogodilo u Crnoj Gori, ali nema igrača koji ne želi da pruži 100 posto za nacionalni tim. Protiv Crne Gore nije bilo dobro, ali pokazali smo i drugu sliku. Najvažnije je da smo ostali ujedinjeni", kazao je Marin.

Bonus video: