Radulović najavio ofanzivnu Crnu Goru u Bukureštu: Želimo rezultat i kontrolu u grupi

Meč Rumunija - Crna Gora igra se u utorak od 20 i 45

14112 pregleda 19 komentar(a)
Radulović na današnjoj konferenciji, Foto: FSCG
Radulović na današnjoj konferenciji, Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača Vijesti

Crnogorska fudbalska reprezentacija sjutra u Bukureštu završava junski ciklus B Lige nacija bez igrača najveće reputacije, pa i kvaliteta.

Stevan Jovetić i Stefan Savić, prve zvijezde, zatim Uroš Đurđević i Milutin Osmajić, pa Nikola Vukčević, golman Matija Šarkić nisu bili u kombinaciji od početka, a za kraj i duel sa Rumunijom u četvrtom kolu grupe 3 neće biti ni Adama Marušića i Seada Hakšabanovića.

"To je još jedan danak napornog rasporeda i utakmica poslije napornih sezona. Marušić je i za meč sa Bosnom i Hercegovinom bio pod znakom pitanja, ali je želio da igra. Hakšabanović je jutros dobio virus. Da su ovdje, bili bi u startnoj postavi. Ali, imamo zamjene, igrače koji će odgovoriti zahtjevima i vjerujem dati doprinos da dođemo do dobrog rezultata, zbog kojeg smo došli", kazao je selektor Miodrag Radulović na konferenciji za medije.

Crna Gora je, dakle, desetkovana pred gostovanje ekipi koju je 4. juna i nadigrala i pobijedila pod Goricom 2:0.

"Imamo snage, sačuvali smo kostur tima, a ako napravimo analizu vidimo da sve ekipe u našoj grupi bolje igraju kod kuće nego u gostima. Znamo, takođe, da Rumunija hoće revanš, znamo i da će biti izmjena u njihovom timu. Skautirali smo ih dobro, ne očekujem bitniju razliku u njihovom sistemu u odnosu na meč u Podgorici. Mi smo ih nadvisili i nadigrali u prvom meču. Trudićemo se da ponovimo tu partiju, imamo u igrače koji znaju da zadrže loptu i koji će znati da stave na muke Rumuniju. Stadion će biti pun, što je još veći motiv. Siguran sam da možemo da očekujemo pozitivan rezultat, a nadam se da ćemo imati više sreće nego protiv Bosne i Hercegovine", kazao je Radulović.

Selektor je, uprkos svim problemima, najavio odvažnu Crnu Goru.

"Došli smo da napravimo dobar rezultat. Nećemo se braniti, biće to ofanzivna Crna Gora, jer je ovo duel koji može mnogo toga da odluči. Sve je u našim rukama, želimo da imamo kontrolu u grupi, a to možemo ako ostvarimo rezultat u Bukureštu. U septembru imamo još dvije utakmice, a tada će sa nama biti i igrači koji nam nedostaju sada", kazao je Radulović.

Meč Rumunija - Crna Gora igra se u utorak od 20 i 45.

Bonus video: