Klauzula o lojalnosti: Mesi će samo za potpis novog ugovora dobiti skoro 100 miliona eura

Čelnici Barselone korigovali su ponudu u strahu da bi moglo da dogodi nezamislivo i da argentinski maestro ode sa "Nou kampa" - samo za potpis novog ugovora, klub bi Mesiju trebalo da isplati između 85 i 95 miliona eura, tvrde pojedini mediji
57 pregleda 0 komentar(a)
mesi, Foto: Reuters
mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2017. 13:10h

Nakon što je Argentinu odveo na Mundijal, Leo Mesi može mirno da se posveti obavezama u Barseloni.

Kao prvo, međutim, morao bi da riješi sve dileme i konačno zvanično produži ugovor, koji mu ističe na ljeto.

Ukoliko to ne uradi do januara, on će, teorijski, moći da dogovori transfer iz Barselone već na početku naredne godine, i to kao slobodan igrač.

Iz kluba stižu uvjeravanja da je sve dogovoreno, ali katalonski mediji tvrde da se o detaljima još razgovara.

Navodno, problem je, takozvana klauzula o lojalnosti, kakvu je, recimo, potpisao Nejmar u ljeto 2016. godine, kada je produžio ugovor sa Barselonom.

Kako javljaju mediji, čelnici Barselone prvo nisu ponudili Mesiju novac za potpisivanje ugovora, već samo basnoslovnu platu od oko 550 hiljada eura sedmično.

Morali su, međutim, da koriguju ponudu u strahu da bi moglo da dogodi nezamislivo i da argentinski maestro ode sa "Nou kampa" - samo za potpis novog ugovora, klub bi Mesiju trebalo da isplati između 85 i 95 miliona eura, tvrde pojedini mediji.

Čelnici kluba računaju da će imati dovoljno novca, jer će produžiti saradnju sa kompanijom "Nike", pod povoljnijim uslovima, a blizu su potpisivanja sponzorskog ugovora oko prodaje prava za naziv stadiona.

Bonus video: