Amerikanci rezervisali ogroman broj karata za Mundijal

Amerikancima je plasman na Mundijal izmakao porazom u posljednjem krugu kvalifiacija, ali i čudnim golom Paname u pobjedi preokretom protiv Kostarike
1 komentar(a)
Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Foto: Reuters
Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2017. 13:09h

Nakon prvog dijela rezervacija ulaznica za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji navijači iz svih djelova svijeta kaparisali su blizu 3,5 miliona karata. Najviše interesovanja bilo je za finale Mundijala u Rusiji, za koji je u prvom dijelu potraživano čak 300 hiljada ulaznica, dok je za utakmicu na otvaranju traženo 150.000.

Kako je saopšteno iz Svjetske kuće fudbala (FIFA), najviše interesovanja za ulaznice je od strane navijača domaće selekcije, Rusije, čak 70 odsto. Poslije Rusa najviše su ulaznice u prvom dijelu rezervacija tražili Njemci, Brazilci, Argentinci, Meksikanci i Amerikanci, iako se njihova selekcija nije plasirala na Mundijal zbog poraza u posljednjem kolu kvalifikacija KONKAKAF zone, ali i čudom suđenju u duelu Panama - Kostarika 2:1. Pogledajte gol Paname za izjednačenje.

Među zemljama koje se nijesu plasirale na Mundijal i građani Kine su rezervisali veliki broj utakmica, kao i Egipat i Poljska, koji će igrati u Rusiji.

Bonus video: