Hrvatska prvi put srušila Francusku: Modrić pogodio, odbrana izdržala pritisak

Odlučio je gol Luke Modrića iz penala u 5. minutu, nakon što je Konate u svom šesnaestercu, prilikom kornera, odgurnuo Budimira, a sudija Grinfild uz konsultaciju sa VAR-om presudio da je bio faul

7134 pregleda 1 komentar(a)
Hrvatski igrači slave gol Modrića, Foto: Reuters
Hrvatski igrači slave gol Modrića, Foto: Reuters

Hrvatska se na neki način revanširala Francuskoj za poraz u finalu Mundijala 2018. godine, mada bi i ovu i sve pobjede dala za trijumf u tom meču.

U svakom slučaju, "vatreni" su slavili u Sen Deniju 1:0, u meču 4. kola grupe 1 A Lige nacija.

Odlučio je gol Luke Modrića iz penala u 5. minutu, nakon što je Konate u svom šesnaestercu, prilikom kornera, odgurnuo Budimira, a sudija Grinfild uz konsultaciju sa VAR-om presudio da je bio faul.

Francuzi su imale periode velikog pritiska, često je odbrana Hrvatske bila pod opsadom Mbapea, Benzeme, Nkunkua... ali je izdržala, uz dobre reakcije i golmana Osijeka Ivice Ivušića za prvu pobjedu nad Francuskom u istoriji u desetom međusobnom duelu.

Hrvatska je ostvarila drugu pobjedu u nizu, a istim rezultatom je u prošlom meču pobijedila u gostima Dansku, koja je večeras bila bolja od Austrije kod kuće (2:0).

Danci su slavili pogocima Vinda i Skov Olsena u prvom poluvremenu.

Danska je lider sa grupe sa devet bodova, sedam ima Hrvatska, četiri ima Austrija, a Francuska samo dva i mogla bi da ispadne u B Ligu nacija.

Danska je lider grupe sa devet bodova,

Bonus video: