Nedović: Veći smo klub od Lapija i tako ćemo se postaviti

“Plavi” sjutra putuju na Zlatibor gdje će boraviti do 28. jula i odigrati tri prijateljske utakmice (19. juna protiv Mladosti iz Lučana, 23. juna protiv Radnika iz Surdulice, a za 27. jun se čeka protivnik)

4218 pregleda 6 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv Lapija sa Kosova, prvi meč je pod Goricom 7. jula, dok je revanš sedam dana kasnije (14. jul) najvjerovatnije u Prištini, odlučeno je žrijebom danas u Nionu.

“Prva impresija je činjenica da nas ne čeka dug i zahtjevan put, što je velika prednost u ovome periodu. Dok ne pogledamo rivala detaljno, ne možemo da pričamo o nekim pojedinostima i detaljima”, poručio je trener Aleksandar Nedović.

Analiza rivala tek predstoji, ali Nedović ističe da je Budućnost favorit.

“Analiziraćemo ih dok budemo na Zlatiboru, gledaćemo sve njihove utakmice, pratiti jesu li aktivni na tržištu… Sigurno da Budućnost ne može da kaže da nije favorit, ali nećemo potcijeniti rivala, jer smo svjesni koliko se u posljednje vrijeme ulaže u tamošnji fudbal na svim nivoima, koliki su ugovori igrača… Međutim, Budućnost je veliki klub, veći od Lapija i sigurno ćemo se tako postaviti”, jasan je Nedović.

“Plavi” sjutra putuju na Zlatibor gdje će boraviti do 28. jula i odigrati tri prijateljske utakmice (19. juna protiv Mladosti iz Lučana, 23. juna protiv Radnika iz Surdulice, a za 27. jun se čeka protivnik).

Budućnostt je danas predstavila tri igrača iz inostranstva - 21-godišnji desni bek iz Srbije Uroš Ignjatović, 27-godišnji štoper iz Rusije Lionel Adams i 23-godišnji Argentinac Arijel Lusero obukli su plavo-bijeli dres.

“Nadomjestili smo tri pozicije na kojima su nas napustili igrači tokom ljeta. Tražili smo takvog profila igrače, jer nam je trebalo čvrstine, brzine, hitrosti… Naravno, sada slijedi period adaptacije za svu trojicu, posebno za Lionela i Arijela koji dolaze sa drugog podneblja, ali na nama je da ih što prije prilagodimo”, rekao je Nedović.

Bonus video: