Janković: Prvi rival - veliki rival, ali imamo naše ambicije i nade

"Dobili najjaču ekipu od svih koje smo mogli da izvučemo - i po tradiciji, i po kvalitetu i po organizaciji kluba", istakao je Vladimir Janković, trener Dečića

2084 pregleda 0 komentar(a)
Trener Dečića Vladimir Janković (u sredini), Foto: Boris Pejović
Trener Dečića Vladimir Janković (u sredini), Foto: Boris Pejović

Dečić putuje u Bjelorusiju na evropski izazov.

Dinamo Minsk je sedmostruki šampion, klub čiji su dres svojevremeno nosili napadači Fatos Bećiraj i Luka Rotković, a za koji i sada igra jedan Crnogorac - u pitanju je Dušan Bakić, nekadašnji vezista Budućnosti i mlade reprezentacije Crne Gore.

Tuzani su mogli i bolje da prođu, ali i da manje putuju, jer su za moguće rivale imali i Škendiju (Sjeverna Makedonija), Partizani (Albanija), Tre Pene (San Marino) i Petrokub (Moldavija).

Komentarići rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, trener Dečića Vladimir Janković je izjavio:

"Ja sam uvijek sam zadovoljan žrijebom. Ekipe koje su bile u povlašćenom šeširu zaslužile su da budu tu, ali ipak mislim da smo dobili najjaču ekipu od svih koje smo mogli da izvučemo - i po tradiciji, i po kvalitetu i po organizaciji kluba", istakao je Janković.

Prvi meč je 7. jula u Minsku, revanš 14. jula na stadionu pod Goricom.

"Na neki način je i dobro što je prvi rival veliki rival, publika će moći da uživa u dobrim mečevima. Mi svakako, ko god da je s druge strane, imamo naše nade i ambicije. Njihovo prvenstvo je u toku, odigrali su deset kola i sigurno su u tom segmentu u prednosti u odnosu na nas koji se na Zlatiboru pripremamo u limitiranim uslovima, a kad to kažem mislim na to da nemamo neke programirane protivnike, ali vjerujem da ćemo dočekati utakmice što spremniji", kazao je Janković.

Bonus video: