Radulović: Igrači su veliki pobjednici, ne bih ih mijenjao ni za jednog na svijetu

"Uvijek sam govorio da vjerujem u tim, u sve momke. Nismo mogli da budemo u najjačem sastavu, ali vjerujem u sve igrače koje imam. Sve čestitke momcima, oni su veliki pobjednici, ovo je njihova...“, kazao je Radulović

17223 pregleda 23 komentar(a)
Radulović, Foto: Reuters
Radulović, Foto: Reuters

Od specijalnog izvještača Vijesti

Miodrag Radulović je spektakularnu pobjedu u Rumuniji (3:0) pripisao igračima, koje je nazvao velikim pobjednicima u Bukureštu.

"Nisam očekivao ovakav rezultat, ali jesam ovakvu igru. Ovo nije najveća pobjeda Crne Gore, ali jeste značajna. Za mene je Rumunija broj jedan u grupi. Poštujem sve što su uradili ranije i šta sada rade. Rekao sam momcima da izađu na teren i igraju kako najbolje znaju. Poštujem Rumune, ali moje igrače ne bih mijenjao ni za jednog na svijetu", kazao je Radulović, koji je imao i poruku za navijače:

„Neka slave, dugo su čekali na jednu ovakvu pobjedu. Nije ništa spektakularno, ovo je samo početak...", kazao je Radulović.

Crna Gora je potpuno razbila Rumune u Bukureštu, igrajući bez Jovetića, Savića, Marušića, Hakšabanovića, Đurđevića, Osmajića, Šarkića...

"Uvijek sam govorio da vjerujem u tim, u sve momke. Nismo mogli da budemo u najjačem sastavu, ali vjerujem u sve igrače koje imam. Sve čestitke momcima, oni su veliki pobjednici. Mi smo dobro skautirali Rumune, reagovali smo na njihov sistem, igrači su uradili sve onako kako smo se dogovorili. Zaustavili smo ih po krilima, a kada smo se razvijali u napadu bili smo ubitačni. Dali smo gol, zatim nas je Mijatović sačuvao, a u drugom poluvremenu smo kontrolisali sve“, rekao je Radulović.

Selektor je i dan uoči meča najavio ofanzivnu i hrabru Crnu Goru.

„Mi smo ih u svemu nadigrali u Podgorici. Znali smo da ne treba da se povlačimo ni ovdje, bez obzira na sve probleme. Igrali smo hrabro, onako kako smo se dogovorili. Imamo pravu grupu igrača, koji mogu da odgovore izazovima na ovom nivou“, kazao je selektor.

Crna Gora septembar čeka kao kandidat za prvo mjesto u grupi, sa bodom manje od BIH.

"Sada je vrijeme da se mirno saberu utisci, nema euforije. Sada se ukazala šansa da budemo prvi u grupi i prihvatićemo tu šansu. Drago mi je da ekipa i pojedinci rastu iz utakmice u utakmicu i možemo da se nadamo pozitivnim rezultatom."

Bonus video: