Rumunski mediji oštri: „Nacionalna katastrofa”, „Ako ima imalo razuma, Jordanesku će podnijeti ostavku”

„Edi, pogledaj ko te je ponizio! 'Trikolore' razbio igrač koji igra u Koreji, dao je više golova nego svi napadači u Jordaneskuovoj eri”, napisala je „Gazeta sporturilor”

7900 pregleda 5 komentar(a)
Fudbaleri Rumunije napuštaju stadion „Đulešti”, Foto: REUTERS/George Calin
Fudbaleri Rumunije napuštaju stadion „Đulešti”, Foto: REUTERS/George Calin

Nakon pobjede nad Finskom, rumunska javnost je očekivala da će se „balkanski trikolori” revanširati Crnoj Gori i uključiti u borbu za 1. mjesto u grupi 3 B Lige nacija.

Od toga nije bilo ništa - Stefan Mugoša je sa tri gola razbio Rumune i natjerao domaće navijače da zvižde Eduardu-Ediju Jordaneskuu i njegovim igračima.

Kapiten Vlad Kirikeš je nakon teškog poraza nagovijestio oproštaj od nacionalnog tima, a rumunski mediji su oštri i prema igračima i prema selektoru.

„Nacionalna katastrofa! Sramotan meč protiv Crne Gore, igrači ismijani na 'Đuleštiju'”, piše „Prosport”.

Kolumnista „Gazete sporturilor” Aleks Barbu je bio konkretan.

„Ovo je neobjašnjivo. Ako ima imalo razuma, Jordanesku će podnijeti ostavku”.

Rumunski mediji pomalo i nipodaštavaju crnogorske igrače, pa „Gazeta sporturilor” piše selektoru:

„Edi, pogledaj ko te je ponizio! 'Trikolore' razbio igrač koji igra u Koreji, dao je više golova nego svi napadači u Jordaneskuovoj eri”.

Rumunski mediji pišu da je meč na stadionu Rapida imao i lijepu stranu - dolazak Dejana Savićevića, kojeg i oni dobro pamte po nadimku Genije. Piše se o susretu najboljeg crnogorskog fudbalera u istoriji sa legendama rumunskog fudbala Miodragom Belodedić, Georgeom-Đikom Popeskuom, Anheloh Jordaneskuom, Mirćeom Lućeskuom...

Bonus video: