Selektor Rumunije nije dao ostavku: Čestitam protivniku, izvinjavam se publici, tužno vrijeme za nas

"Bila je razlika u snazi, nismo mogli da se izborimo na fizičkom nivou i borbenosti, izgubili smo fizičku borbu. Tabela izgleda ružno, ali to je realnost i moramo to prihvatiti", kazao je Jordanesku

9584 pregleda 0 komentar(a)
Selektor Rumunije Edi Jordanesku (u sredini), Foto: Reuters
Selektor Rumunije Edi Jordanesku (u sredini), Foto: Reuters

Selektor Rumuna Edi Jordanesku nije dao ostavku, našta su ga pozivali rumunski mediji nakon debakla od Crne Gore (0:3) na stadionu Rapida u Bukureštu.

"Trikolori sa Karpata" su posljednji u grupi 3 B Lige nacija sa tri boda iz četiri utakmica - Crna Gora im je u dva meča dala pet golova, izgubili su i od BiH u Zenici, a jedinu pobjedu upisali su kući protiv Finske.

„Čestitam protivničkoj ekipi. Uspjeli smo pobjedom nad Finskom u prošlom meču da vratimo stanje duha, ali danas smo patili fizički, patili smo u svim duelima. Žao mi je zbog publike, izvinjavam se u ime ekipe. Tužno je vrijeme za nas", kazao je Jordanesku.

Na direktno pitanje da li će dati ostavku, sin legendarnog rumunskog trenera Anhela Jordaneskua je odgovorio:

"Ne donosim pojedinačne sudove ili kritike. Gubimo i pobjeđujemo kao tim. Odgovornost je moja i ja je preuzimam. Stavljam interes Rumunije na prvo mjesto. Uradiću analizu utakmice u narednih nekoliko dana. Frustrirajuće je to što bih volio da imam više vremena sa timom, ali znao gdje dolazim, u šta se upuštam. Realnost je da smo svi uznemirani, frustrirani, teško je graditi nešto na takvoj pozadini. Ali, treba da preovlada interes rumunskog fudbala", bio je njegov odgovor.

Selektor Rumuna žalio se potom na težak raspored, na izostanke, ali šta onda treba da priča selektor Crne Gore, koji nije imao šest najvrijednijih igrača ako je parametar Transfermarkt?

"Nije nam bilo po volji što smo odigrali četiri meča u 10 dana, jako je teško kontinuitet ako uvijek mijenjaš 4-5 igrača, patiš. Bilo je nekih igrača koji su nam nedostajali, tu mislim na Hadžija, Mana, Stančijua, važnih igrača za nas. Pokušali smo da ih zamijenimo, ali nismo uspjeli", dodao je Jordanesku.

"U prvom poluvremenu je bila izjednačena utakmica, u najgorem trenutku primamo gol, što je jako teško. Onda smo mogli da izjednačimo, ali sve je bilo protiv nas. Odgovornost je moja. Ne mislim da ekipa nije htela, prije će biti da nije mogla. Bila je razlika u snazi, nismo mogli da se izborimo na fizičkom nivou i borbenosti, izgubili smo fizičku borbu. Tabela izgleda ružno, ali to je realnost i moramo to prihvatiti. To nisu pozitivne stvari. To je nulti trenutak i moramo analizirati situaciju i vidjeti šta nam je činiti", istakao je na kraju.

Bonus video: