Tri velesile "prespavale" Ligu nacija: Jedna pobjeda iz 12 mečeva

Ukupno aktuelni svjetski prvaci i finalisti sa poosljednjeg Eura imaju pobjedu, šest remija i pet poraza.

2746 pregleda 0 komentar(a)
Barela (Italija) na meču sa Njemačkom, Foto: Reuters
Barela (Italija) na meču sa Njemačkom, Foto: Reuters

Svjetski prvak Francuska, te finalisti s posljednjeg Evropskog prvenstva, fudbaleri Italije i Engleske, imaju zajedno samo jednu pobjedu nakon četiri odigrana kola nove sezone Lige nacija.

Tri ugledne reprezentacije definitivno su najveće razočarenje dosadašnjeg dijela elitnog ranga, a jedinu pobjedu ostvarila je Italija na domaćem terenu protiv Mađarske od 2:1.

Upravo su mađarski igrači dosadašnja senzacija jer vode u grupe u kojoj im društvo prave Njemačka, Italija i Engleska.

Ukupno aktuelni svjetski prvaci i finalisti sa poosljednjeg Eura imaju pobjedu, šest remija i pet poraza. Jasno da su te reprezentacije kombinovale i isprobavale igrače, ali činile su to i ostale selekcije.

U elitnoj ligi samo su Francuska, Engleska i Vels bez pobjede nakon četiri kola. Takođe, Engleska je u 360 minuta postigla samo jedan pogodak i to Hari Kejn iz sumnjivog penala protiv Njemačke, što Engleze čini ubjedljivo najslabijom napadačkom reprezentacijom elitne Lige nacija.

Francuska je prvi put u istoriji izgubila utakmicu od Hrvatske, teške poraze pretrpjeli su Engleska (kući od Mađarske 4:0) i Italije (u gostima od Njemačke 5:2, s tim da su do 78. minute gubili 5:0).

Bonus video: