Rumunska legenda zapazila Vujačića: Igraće u velikom timu

Legendarnog Dumitreskuka iznenadila igra crnogorskog tima, posebno u odbrani, navodeći da su izabranici Miodraga Radulovića dali Rumunima pravu lekciju

15668 pregleda 7 komentar(a)
Igor Vujačić na meču u Bukureštu, Foto: Reuters
Igor Vujačić na meču u Bukureštu, Foto: Reuters

U moru "negativnih" tekstova u rumunskim medijima nakon debakla od Crne Gore, pozivanja na ostavke čelnika saveza, selektora Jordaneskua, kritika na račun fudbalera, kompletnog sistema, budućnosti rumunskog fudbala uopšte, izdvaja se "trezvena" analiza legende tamošnjeg fudbala, Ilijea Dumitreskua.

Bivši igrač Steaue, Totenhema, Sevilje, napadač koji je blistao na Mundijalu u Americi 1994. gdje su "trikolori sa Karpata" nesrećno u četvrtfinalu ispali od Šveđana na penale, dao je analizu meča za "Diđi sport" u kojoj je istakao:

“Mislili smo da je poraz koji smo doživjeli u Crnoj Gori slučajnost i bili smo iznenađeni. U Bukureštu sam mislio da ćemo imati drugačiji pristup. Za mene je bilo iznenađenje kako je Crna Gora počela meč. Branili su kolektivno, vidjela se jasno dobro razrađena stragija, plan u igri. Dali su nam lekciju", kazao je Dumitresku.

"Morali smo da izbjegnemo gužvu ispred njihove odbrane. U idealnom scenariju, igrači koji imaju dobru tehniku trebali da naprave tu 'neravnotežu', da prebace težište igre na neku drugu oblast terena. Patili smo i po bokovima. Tu je Radunović odlično blokirao. U sredini, očekivao sam mnogo od Maksima, od Razvana Marina, takođe, bez obzira na to što je on bio naš najbolji igrač u veznom redu".

Dumitresku iz igračkih dana
Dumitresku iz igračkih danafoto: Twitter

Dumitresku je posebno istakao crnogorsku odbranu.

Stefan Mugoša je postigao tri gola i odigrao najbolji meč u reprezentaciji, Marko Janković upisao dvije asistencije i prikazao partiju za nezaborav, Milan Mijatović je takođe blistao na golu, ali je rumunskoj legendi za oko zapao jedan drugi fudbaler Crne Gore.

"Da biste mogli da probijete takvu odbranu, potrebno je da vezni igrač promijeni smjer, da se 'uvuče' između linija. Puškaš je umjesto toga bio stalnmo okrenut leđima golu. Čuće se o crnogorskom broju pet, Vujačiću. On će uskoro igrati u važnom evropskom timu", rekao je Ilie Dumitresku.

"Pro sport", koji je prenio njegove riječi, navodi da je 27-godišnji štoper koji brani boje Partizana ponikao u Zeti, a da je tokom karijere igrao i za Vojvodinu, Viđev Lođ i Mogren.

Bonus video: