Rekorder polusezone želi da bude rekorder sezone: Faust stigao u Petrovac da nastavi niz

"Ako sam u polusezoni uspio da oborim rekord po broju golova, u narednoj je cilj da oborim rekord sezone", kaže Argentinac Rodrigo Faust

5663 pregleda 4 komentar(a)
Rodrigo Faust i menadžer Mićo Roganović, Foto: Miomir Laban
Rodrigo Faust i menadžer Mićo Roganović, Foto: Miomir Laban

Argentinac Rodrigo Faust, najbolji strijelac u istroiji crnogorske lige ako se broji učinak u jednoj polusezoni, predstavljen je juče kao novi fudbaler Petrovca.

Noseći dres Jezera, Faust je proljetos postigao 12 golova, a samo dva su mu nedostajala da "uhvati" najboljeg strijelca lige, svog novog saigrača u Petrovcu Adnana Bašića, iako je igrao samo polovinu sezone.

Ubojiti "gaučos" pomogao je Plavljanima da sačuvaju prvoligaški status, sa Petrovčanima će pokušati da izađe u Evropu.

"Prije svega želim da se zahvalim mom bivšem klubu FK Jezero, na fantastičnoj sezoni i ispunjenom cilju opstanka u ligi, i nadam se da će se samo nastavljati niz tog kluba, jer ljudi koji rade zaista to zaslužuju, baš kao i grad Plav i navijači Jezera", kazao je Faust.

Sa sjevera na jug, na more...

"Igre i golovi su me proporučili ljudima u Petrovcu, kao i trener Mladen Lambulić koji me poznaje jer smo sarađivali u protekloj polusezoni. Jako sam zadovoljan što nastavljamo saradnju u Petrovcu", dodao je Faust.

"Takođe, želim da istaknem i mog menadžera Mića Roganovića koji je zajedno sa Gustavom Lopezom uradio odličan posao, prije svega na prepoznavanju momenta kada da dođem u Evropu i pokažem ono najbolje što radim a to je da dajem golove".

Rodigo Faust
foto: Miomir Laban

Argentinac ima i lične ciljeve...

"U Petrovac dolazim kao najbolji strijelac polusezone u istoriji CG lige i nadam se nastavku takvog niza. Ako sam u polusezoni uspio da oborim rekord po broju golova, u narednoj je cilj da oborim rekord sezone".

Petrovac je iz Jezera doveo i štopera Vasilija Radenovića, golman Milan Jelovac stigao je iz subotičkog Spartaka, a vezista Balša Dubljević iz Sutjeske. "Zadovoljan sam gradom i stadionom. Prve impresiju su jako dobre, ali tu sam zbog terena i golova i to je moj posao. Imamo jako dobar tim sa pojačanjima, ciljevi su postavljeni visiko i siguran sam da ćemo uspjeti da opravdamo očekivanja uprave i trenera", zaključio je 26-godišnji Rodrigo Faust.

Bonus video: