Gvardiola ostao bez saradnika, Jovović dobio rivala

Španac Huan Manuel Liljo, koji je na utakmicama Sitija sjedio tik do Pepa Gvardiole, imenovan je za trenera katarskog Al Sada

5924 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dosadašnji prvi pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester sitiju, Huan Manuel Liljo, imenovan je za trenera šampiona Katara Al Sada.

Liljo stiže u klub koji je proteklih sezona lansirao Ćavija, sadašnjeg trenera Barselone, dok Gvardiola, kako pišu englesko mediji, ostaje bez "desne ruke" na klupi.

"Vrijeme provedeno u Mančester sitiju je bilo jedno od najugodnijih perioda u mojoj karijeri. Raditi zajedno sa Pepom, njegovim saradnicima i ovom grupom igrača je bilo zadovoljstvo i nadam se da sam na neki način doprinio fantastičnom uspehu", rekao je Liljo.

Španac je od juna 2020. godine bio prvi pomoćnik Pepu Gvardioli, sa kojim je sarađivao u sezoni 2005/06, kada je on bio trener, a Gvardiola igrač meksičkog Doradosa.

Zajedno su u Sitiju osvojili dvije titule Premijer lige.

Liljo će u Kataru pokušati da nastavi Ćavijevim stopama, osvoji novu titulu, a crnogorski trener Nebojša Jovović, koji će uskoro započeti četvrtu sezonu na klupi Al Ahlija iz Dohe, dobio je još jednog rivala.

Italijan Enco Mareska, koji je radio u mlađim kategorijama Sitija, preuzeće Liljovo mjesto i sjesti tik pored Gvardiole.

Bonus video: