"Crnogorski" Lači opet kreće iz Crne Gore, Zarubica sanja novo evropsko ljeto za pamćenje

Lači sa Dejanom Zarubicom je prošle sezone dogurao do 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, eliminisan je od Anderlehta. Prvi evropski protivnik tada je bila Podgorica, a sada Iskra

7832 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Zarubica u prodoru, Foto: FK Lači
Dejan Zarubica u prodoru, Foto: FK Lači

Drugo ljeto zaredom Lači dolazi na "DG arenu", drugu uzastopnu sezonu naši internacionalci u redovima albanskog vicešampiona, Dejan Zarubica i Marko Roganović evropsku avanturu počinju protiv timova iz Crne Gore.

Juna prošle godine Podgorica, sada Iskra - različiti protivnici Lačija, ali ishod bi trebalo da bude isti, poručuje napadač Dejan Zarubica. Njegov tim je prije 12 mjeseci prošao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, uprkos porazu u prvom meču od Podgorice 1:0, jer je u revanšu u Tirani bio siguran i ubjedljiv i nakon produžetaka slavio 3:0. Zarubica je pola godine nosio dres Iskre, u sezoni 2017/18 i kaže da mu je žao što će jedan tim morati da se već u 1. kolu kvalifikacija oprosti od Evrope.

"Igrao sam za Iskru, bilo mi je lijepo u danilovgradskom klubu za koji me vežu neki dragi momenti. Neko će morati da bude eliminisan, ali ako biram, kao igrač, profesionalac, onda da nema sentimentalnosti - 'biram', naravno, prolaz Lačija", kaže Zarubica, koji dobro poznaje predstojećeg protivnika. Prva utakmica igra se 7. jula u Elbasanu, revanš je sedam dana kasnije na "DG areni" u Podgorici.

Zarubica priznaje da je Lači favorit.

"Iskra je bila u krugu timova kojeg su ovdje priželjkivali za protivnika. Ja znam da neće biti lako, većinom poznajem te momke, ali mi želimo da idemo dalje, iako ne bih da pričam sada toliko u superlativima o nama. Mogu da kažem da se nadamo mnogo boljem početku, prošle godine smo imali nesreću da izgubimo prvi meč od Podgorice 1:0, ali sada igramo na domaćem terenu prvu utakmicu i siguran sam da će biti sve drugačije. Naš cilj nije samo prolazak u drugo kolo, već i dalje, pošto je žrijeb vrlo povoljan, povoljniji nego prošle sezone", dodaje Zarubica.

Bolji iz duela Lači - Iskra u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv boljeg iz dvomeča Florijana (Malta) - Petrokub (Moldavija).

A prije 12 mjeseci Lači je stigao do 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija i postigao najveći evropski uspjeh. Predvođen Zarubicom, koji je u 2. kolu srušio rumunsku Universitateu iz Krajove.

"Ispali smo u 3. kolu od Anderlehta, a siguran sam da bi Belgijancima bilo mnogo teže da smo bili kompletni. Nedostajalo nam je nekoliko igrača, a kada protiv takvih ekipa nemate cijelu ekipu na raspolaganju, onda su to velike razlike".

Nekadašnji napadač OFK Beograda, Sutjeske i Budućnosti je epizodu u albanskom klubu počeo evropskim utakmicama. Bilo je to ljeto za pamćenje...

"Asistirao sam za prolaz protiv Podgorice, dao gol za prolaz protiv Universitatee, asistirao za gol protiv Anderlehta. Priželjkujem da se opet dogodi nešto slično i jedva čekam da počne", kaže 29-godišnji napadač, koji je sjajno počeo i albansko prvenstvo prošle sezone.

Dao je osam golova, bio prvi strijelac lige, a onda ga ja zaustavila povreda.

"Tri mjeseca sam pauzirao, vratio se u finišu sezone i dao još dva gola, ali je najvažnije da sam uspio da se oporavim i odmorim za sva iskušenja koja nas čekaju. Tražim pravu formu kroz pripreme, vjerujem da ću je naći".

Lači još kompletira ekipu...

"Kao i uvijek, bilo je odlazaka, biće i dolazaka, ali sezona je bila iscrpljujuća, odigrali smo preko 50 utakmica, u svakom takmičenju stigli do kraja, igrali i finale Kupa".

Zarubica je ostao...

"Imam još godinu ugovora i odlično mi je u Albaniji. Dobra liga, koja žestoko napreduje, prije svega na planu infrastrukture, uveden je VAR sistem i mislim da će biti sve bolje i bolje".

Bonus video: