Najgora pojačanja Reala: Jović, Azar, Kasano...

Sajt Goal.com napravio listu najgorih pojačanja Real Madrida

11436 pregleda 10 komentar(a)
Azar, Foto: Shutterstock
Azar, Foto: Shutterstock

Real Madrid je odlučio da ovog ljeta proda Luku Jovića. Srpski napadač u Španiju je došao prije tri godine, ali ništa nije pokazao, sjedio je na klupi, pa je uprava Madriđana odlučila da je vrijeme za rastanak.

Jović je u Real došao iz Frankfurta za 63 miliona funti i jedan je od najskupljih pojačanja u istoriji "merengesa". Ali i jedan od najvećih promašaja.

Upravo je rastanak sa Jovićem bio povod da sajt Goal.com napravi listu najvećih promašaja u istoriji Reala. A tu je mnogo velikih imena.

Nikolas Anjelka - 1999. godine iz Arsenala

Anjelka je proveo veoma turbulentne dane u Madridu. Došao je sa oreolom talentovanog i temperamentnog napadača, ali je u Madridu boravio samo jednu sezonu.

Postigao je samo sedam golova, a bio je suspendovan 45 dana, jer je odbio da trenira.

Elvir Baljić - 1999. godine iz Arsenala

Džon Tošak bio je impresioniran Bosancem dok je radio u Turskoj i nagovorio je upravu Reala da plati, u to vrijeme, visoku cijenu za napadača (26 miliona). Brzo nakon dolaska Baljić je povrijedio koljeno, a kada je bio spreman bio je daleko od potrebnog nivoa, pa je nakon samo jedne sezone vraćen u Fenerbahče na pozajmicu.

Antonio Kasano - 2006. godine iz Rome

Jedan od najvećih Realovih promašaja. Mnogo se očekivalo od Kasana, ali Italijan ništa nije pokazao. Ostao je jednu sezonu, potom otišao na pozajmicu u Sampdoriju, koja je kasnije otkupila njegov ugovor.

Danilo - 2015. godine iz Porta

Danilo je otvoreno priznao da mu je smetalo što Real mnogo kontroliše igrače. Nije se snašao u Madridu, pa je otišao u Mančester siti, a onda u Juventus gdje igra na viskom nivou.

Rojston Drente - 2007. godine iz Fejnorda

Jedan od velikih talenata, koji je u Madridu igrao ispod nivoa. Na utakmici sa Deportivom navijači Reala su mu zviždali, a tadašnji trener Reala Huande Ramo rekao da igrač pati od anksioznosti.

Karijeru je završio u 29. godini i posvetio se rep muzici.

Žulijen Faber - 2009. godine iz Vest Hema na pozajmicu

Jedan od najčudnijih transfera Reala. Faber je došao na pozajmicu sa pravom otkupa, ali ta klauzula nikada nije aktivirana.

Faber je čak i propustio jedan trening, jer je mislio da ima slobodan dan.

Eden Azar - 2019. godine iz Čelsija

Stigao je Azar kao velika zvijezda i najbolji igrač Čelsija u Real Madrid, ali je onda uslijedio pakao. Belgijski reprezentativac se mučio sa povredama, a na prvi trening je došao sa viškom kilograma.

Njegov transfer iznosio je 120 miliona eura, a danas je jedan od najgorih poslova Reala u istoriji.

Luka Jović - 2019. godine iz Ajntrahta

Impresionirao je u Bundesligi, u Ligi Evrope na 14 utakmica postigao 10 golova i o njemu se pričalo kao o budućoj zvijezdi Reala. Ali, srpski napadač je u Madridu podbacio i postigao samo tri pogotka.

Kaka - 2007. godine iz Milana

Brazilac je bio na vrhuncu karijere kada je iz Milana stigao u Real, podsjeća Goal.com. Osvojio je Zlatnu loptu i u Real je stigao kao najbolji igrač na svijetu.

Ali, povrede su poremetile Kakin boravak u Madridu, pa je igrač jednom otvoreno priznao da je izgubio radost igranja u Realu.

Pedro Leon - 2010. godine iz Hetafea

Žoze Murinjo je bio zgrožen radnom etikom ovog igrača, pa je zbog toga dolazio i u sukob s novinarima.

"O Leonu pričate kao da je Zidan ili Maradona ili Di Stefano. Prošle godine je igrao za Hetafe. Ne moram da opravdam njegovo odsustvo.

Nakon samo jedne sezone Leon se vratio u Hetafe i pričao da se u Realu osjećao poniženo.

Robert Prosinečki - 1991. godine iz Crvene zvezde

Velike stvari očekivale su se od jednog od najvećih talenata, koji je ikad stigao sa Balkana, darovitog veziste, koji je pomogao Crvenoj zvezdi da osvoji Kup evropskih šampiona, piše Goal. com. Vrhunac trogodišnje karijere u Madridu bio je njegov gol protiv Barselone, a onda je 1995. potpisao upravo za "blaugranu".

Hames Rodriges - 2014. godine iz Monaka

Blistao je na Mundijalu u Brazilu, a onda stigao u Real. Prvu sezonu odigrao je dobro, a onda je sa dolaskom Zinedina Zidana pao u drugi plan. Rijetko je igrao, bio je na pozajmicama...

Valter Samuel - 2004. godine iz Rome

Tokom boravka u Romi dobio je nadimak Zid, ali ga u Realu nije opravdao. U dresu Madriđana nije impresionirao, a onda se vratio u Italiju i ponovo zaigrao na vrhunskom nivou.

Havijer Saviola 2007. godine iz Barselone

Nakon isteka ugovora sa Barsom, Saviola je kao slobodan igrač stigao u Real. U Madridu je uglavnom bio rezerva, pa je na 28 utakmica postigao pet pogodaka.

Džonatan Vudgejt - 2004. godine iz Njukasla

Jedan od najgorih transfera Reala. Propustio je prvu sezonu zbog povrede, a onda je na debiju postigao autogol i dobio crveni karton.

U dresu Reala odigrao je osam ligaških utakmica, a onda se vratio u Englesku.

Bonus video: