"Plavi" nadigrali Mladost iz Lučana, pa ispustili trijumf

Budućnost je gol za remi primila sa šestoricom kadeta u sastavu protiv srpskog Superligaša

9307 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Petog dana pripreme na Zlatiboru fudbaleri Budućnsoti su odigrali i prvi kontrolni meč. Izabranici Alesandra nedovića su protiv Mladosti iz Lučana igrali neriješeno (1:1).

"Plavi" su bili lepršavaji i atraktivnija ekipa, bliža pobjedi, a nakon nekoliko odličnih šansi i stative Zorana petrovića, u 40. mi tu je Vailije Terzić driblingom izbacio rivala uputio centaršut iz kojeg je autogolm Budućnost došla u vođstvo.

“Igrali smo 60 minuta fenomenalno, izgledali onako kako treba - sa posjedom, jednim golom, stativom, par situacija u kojima je nedostajao završni pas… To, međutim, možemo da pripišemo pripremnom periodu i vjerujem da u prvenstvu nećemo griješiti u tom segmentu”, rekao je nakon utakmice trener Aleksandar Nedović.

Drugi dio je donio očekivano nešto slabiji tempo "plavih", a dešavale su s ei greške nakon brojnih rotiranja u ekipi. Lionel Adams je doživio povredu, s aigračem bviše lasdost je zagospodarila i 83. minutu postigla izjednačujući pogodak iz kornera.

Nakon primljenog pogotka uslijedila je odlična reakcija “plavih”, pa su Argentinac Arijel Lusero i mladi Nenad Krivokapić bili nadomak golu nakon šuteva iz blizine, dok je Vasiliju Adžiću nedostajao korak.

“Poveli smo djecu na pripreme, tih posljednjih pola sata smo ih pustili da igraju i moramo da budemo objektivni - kada smo primili gol na terenu je bilo šest kadeta. Međutim, to im niko ne zamjera, tu su da osjete seniorski fudbal, da su dio kolektiva i privikavaju se na stvari koje ih čekaju u budućnosti. Energetski su svi bili dobri, bilo je dosta tačnosti na lopti, svi su imali izvanredan odnos prema obavezama i igrali smo kako smo zavrišli sezonu”, poručio je Nedović, koga brine povreda Adamsa koji je ostavio odličan utisak tokom 60 minuta.

“Jedina loša stvar jeste Lionelova povreda lista. Ne znamo još težinu, ali to je jedino negativno sa prvog prijateljskog susreta”.

"Plavi” su utakmicu počeli u sastavu Miloš Dragojević, Uroš Ignjatović, Damjan Dakić, Lionel Adams, Andrija Ražnatović, Luka Mirković, Branislav Janković, Vasilije Terzić, Zoran Petrović, Igor Ivanović, Vladimir Perišić, a priliku u drugom dijelu postepeno su dobijali Đorđije Pavličić, Miomir Đuričković, Aleksa Ćetković, Arijel Lusero, Petar Vuković, Nenad Krivokapić, Vasilije Adžić, Andrej Camaj, Lazar Maraš i Stefan Đukanović.

Stručni štab na današnjoj utakmici nije mogao da računa na Bogdana Milića, Ivana Novovića i Viktora Đukanovića sa kojim nisu željeli još da rizikuju, dok su van konkurencije bili i Vladan Adžić, Velimir Vlahović, Lazar Mijović i Marko Mrvaljević zbog stomačnog virusa koji "hara" Zlatiborom

Bonus video: