Mbape htio da se oprosti od reprezentacije poslije poraza od Švajcarske

To je otkrio predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel la Gret

4648 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Kilijan Mbape je bio u centru pažnje i ovog i prošlog ljeta zbog transfer sage o prelasku u Real Madrid, ali se u dubokoj sjenci dešavala drama koja je mogla da ima dugotrajne posljedice.

Naime, as Pari Sen Žermena je umalo završio reprezentativnu karijeru nakon što je promašio penal u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Švajcarske.

To je javnosti otkrio predsjednik Fudbalskog saveza Francuske Noel la Gret, koji je ispričao šta se dešavalo nakon neočekivanog poraza „trikolora”.

„Sastali smo se posle utakmice. Mbape je tvrdio da mi kao Savez nismo stali iza njega poslije promašenog penala i kritika na društvenim mrežama. Pet minuta smo sjedjeli u mojoj kancelariji, bio je jako ljut, nije htio više da igra za Francusku. Znate kakav je on. Bio je frustriran. Kilijan je pobjednik i osjećao je isto što i svi mi poslije eliminacije. On je odličan čovjek i bolji timski igrač nego što ljudi misle”, rekao je La Gret.

Mbape je na Tviteru kratko objasnio da je bio ljut zbog rasizma i reagovao je na društvenim mrežama.

„Objasnio sam mu tada da sam ljut zbog rasizma, a ne zbog penala. Ali, on je tvrdio da tu nije bilo rasizma”, napisao je Mbape.

Bonus video: