Kaluđerović: Savez plaća kazne i odlaže izbore, do kada će moći tako?

"Vrijeme je za nove ljude koji će predvoditi crnogorski fudbal. Ja i one klubove koji su protiv mene doživljavam kao svoje", kazao je Kaluđerović na emisiji Fudbal fest, odgovarajući Dejanu Savićeviću

7589 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prošlogodišnji kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, nekadašnji internacionalni sudija Jovan Kaluđerović, kazao je gostujući u emisiji "Fudbal fest" na Javnom servisu da će država morati da reaguje povodom izbora u FSCG koji su održani juna 2021.

Kaluđerović, tada jedini protivkandidat Dejanu Savićeviću, nije se pojavio na izbornoj Skupštini smatrajući je nelegitimnom.

"Nije bivša ministarka Vesna Bratić zabranila izbore, to je bio stav inspekcije i suda. Inspekcija za sport je zabranila, jer je prvo u sjevernoj regiji postojao ozbiljan broj neregularnosti", kazao je Kaluđerović, nabrajajući nepravilnosti i u srednjoj regiji, kao i na samoj Izbornoj skupštini saveza.

"Kada sve uzmemo u obzir, od 27 delegata koji su glasali za Savićevića, sedam praktično nije moglo da bude tu. Je li to objašnjeno Fifi i Uefi, koji su mu čestitali? Pritiom, svaki spor po žalbama saveza, njihovi advokati su izgubili. Morali su biti ponovljeni izbori na sjeveru i stvar je jasna. Umjesto toga, Savez plaća kazne, i odlaže izbore. Do kad to može, ne znam, ali država će morati da reaguje", naveo je Kaluđerović.

"Za sve što pričam, posjedujem dokumenta, nisam ovdje da bih se bavio kafanskim pričama".

Prije dvije sedmice, gostujući u emisiji "Argumenti" na RTCG, Savićević je pozvao Kaluđerovića da se konačno pojavi na televiziji, da iznese svoj program, da kaže javno koji ga klubovi podržavaju i da povede svoje drugove - "Raja Božovića, Duška Šarića i Vera Dukića".

Kaluđerović je potom pozvao Savićevića na TV duel, a večeras se prvi put pojavio na televiziji od prošlogodišnje kandidature.

Odgovarajući Savićeviću, nekadašnji internacionalni sudija sa Cetinja je optužio predsjednika FSCG da dijeli klubove na svoje i tuđe, da je takođe i podijelio sudije, te da je napravio famu da fudbal u Crnoj Gori ne bi postojao da nije njega i njegovih saradnika.

"Novac koji Savez prosljeđuje klubovima je novac Uefe, a ne Fudbalskog saveza. I bilo bi još više tog novca da postoje kvalitetni projekti iz Saveza kojima bi se apliciralo prema Uefi".

Kaluđerović je istakao da je vrijeme za nove ljude u Fudbalskom savezu.

"Vrijeme je za nove ljude koji će predvoditi crnogorski fudbal. Ja i one klubove koji su protiv mene doživljavam kao svoje".

Kaluđerović je na kraju istakao čuđenje zašto Savićević proziva Duška Šarića koji ga je, kako je naveo, "podržavao 12 godina".

"I Savićevićev sin je kao menadžer bio u biznis dilu sa Šarićem, jer je imao svoje igrače u Rudaru".

Bonus video: