Kakav bio to bio povratak: Mančester junajted zove Kristijana Eriksena

Četiri mjeseca nakon što je uradio ono u šta su mnogi sumnjali, nastavio je da se bavi fudbalom i pored stčanog zastoja, 30-godišnji Danac bi mogao da se vrati i na najveću moguću scenu

15902 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danac Kristijan Eriksen već je napravio čudo, nastavio je da igra fudbal, i to na najvećem mogućem profesionalnom nivou iako je juna prošle godine kolabirao tokom meča Evropskog prvenstva u Kopenhagenu protiv Finske.

Eriksenu se srušio na travu u direktnom televizijskom prenosu, a ostao je živ nakon srčanog zastoja samo zahvaljući brzoj, spretnoj i pribranoj reakciji medicinskog osoblja.

Nakon mjeseci ispitivanja, te ugradnje implantabilnog kardioverter defibrillatora (ICD) 30-godišnji fudbaler je ponovo zaigrao 26. februara, i to u dresu Bretnforda u engleskoj Premijer ligi.

Morao je da napusti njegov tadašnji klub, Inter, jer medicinska pravila italijanske Serije A ne dozvoljavaju korišćenje pomenutog uređaja.

Četiri mjeseca nakon što je uradio ono u šta su mnogi sumnjali, nastavio je da se bavi fudbalom, Eriksen bi mogao da se vrati i na najveću moguću scenu - a teško da postoji veća od stadiona Old traford, popularnog Tetra snova.

Bio bi to povratak iz snova - Mančester junajted, fudbalski gigant, jedan od najvećih klubova na svijetu, želi da dovede Danca kao "slobodnog agenta", piše BBC.

Smatralo se da bi 30-godišnjak radije ostao u Londonu, nakon uspješne misije u Brentfordu, a spominjao se i povratak u Totenhem, klub u kojem se proslavio i kojeg je napustio ljeta 2020. da bi prešao u Inter.

"Njemu su naša vrata uvijek otvorena", kazao je trener Totenhema Antonio Konte, koji je trenirao Eriksena u Interu.

Kako nije postignut dogovor ni sa jednim (londonskim) klubom, opcija prelaska u Mančester junajted postala je najeralnija.

Novi trener "crvenih đavola" Erik ten Hag je dovođenje holandskog veziste iz Barselone, Frenkija de Jonga, označio kao prioritet u ljetnjem prelaznom roku, ali sa ili bez njega - Eriksen bi mogao da bude vrlo interesantna opcija.

Bonus video: