Mane o dolasku u Bajern: Pravi klub u pravo vrijeme

Mane je sinoć prošao ljekarske preglede, a transfer bi danas trebalo da bude ozvaničen

1972 pregleda 1 komentar(a)
Mane, Foto: Reuters
Mane, Foto: Reuters

Transfer Sadija Manea u Bajern još nije ozvaničen, ali dileme odavno nema - reprezentativac Senegala karijeru nastavlja u Bundesligi.

Mane je već u Minhenu, juče je prošao ljekarske preglede i zadužio opremu Bajerna i već razgovarao sa njemačkim novinarima oko budućeg angažmana.

Bajern je Liverpulu za ovaj transfer platio 32 miliona eura, plus devet u eventualnim bonusima. Mane će zarađivati 18 miliona godišnje.

A na konstataciju novinara da je najveća zvijezda u Bundesligi, Mane je odgovorio:

"Kakav kompliment! Hvala vam na tome. Moj život je uvijek bio pun izazova. Kada mi je agent prvi put rekao za interesovanje Bajerna iz Minhena bio sam zapanjen. Odmah sam sebe vidio tamo. Za mene ovo je pravi klub u pravo vrijeme. U pitanju je jedan od najvećih sportskih kolektiva na svijetu koji se uvijek bori za svaku titulu. Mislim sam da sam donio pravu odluku", poručio je Mane.

Novinare je zanimalo i da li bi Mane volio da Robert Levandovski ostane u Minhenu.

"Nisam igrač koji se fokusira na takve stvari. Ovdje sam zbog Bajerna i njegovih rezultata. Učiniću sve da doprinesem osvajanju novih trofeja".

Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić nije krio oduševljenje Maneovim dolaskom.

"Svi smo ponosni i srećni što je svjetska zvezda kao Mane stigla u Bajern. Divno je ovo što nam se dešava. U pitanju je igrač na vrhuncu karijere, u sjajnim godinama, u odličnoj formi. Takođe, gladan je trofeja. Sa te strane gledano odabrao je pravi klub", smatra Salihamidžić.

Bonus video: