Pioniri remizirali sa Makedoncima, Kavaja: Ovo je generacija koja ima potencijal

Meč je završen 1:1

3359 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je sinoć (1:1) sa Sjevernom Makedonijom u prvom od dva prijateljska meča.

"Sokolići“ su u većem dijelu utakmice bili bolji, poveli u 32. minutu preko Lazara Savovića, ali su Makedonci izjednačili preko Gligora Bučkova u 84. minutu meča.

"Ovo je prva utakmica ove selekcije. Bilo je treme, malo više želje da neke situacije riješe brže nego što treba, tu se i griješilo, ali to je i normalno u ovom uzrastu. Veći dio utakmice odigrali smo kako treba da igramo, sa dosta dobrih elemenata u igri. Mislim da je ovo generacija koja ima potencijal, iako je tek na početku", rekao je selektor Radovan Kavaja.

Sjeverna Makedonija bolja je ušla u utakmicu. U 10. i 11. minutu golman "sokolića“ Dimitrije Kuč odlično je reagovao i zaustavljao gostujuće igrače u prilikama za gol.

Prvu šansu za Crnu Goru imao je Viktor Bubanja u 14. minutu, ali je oklijevao da šutira iz povoljne pozicije. Desetak minuta kasnije Vuk Pavićević je sa nekoliko metara iskosa šutirao pravo u golmana Antonija Trajkovskog.

Naša selekcija do vođstva je došla u 32. minutu majstorskim golom Lazara Savovića. Prvo se odlično oslobodio čuvara, zatim vodio loptu tridesetak metara, a onda u šesnaestercu gostiju solo prodorom izborio prostor za šut i savladao Trajkovskog.

U nastavku su "sokolići“ imali nekoliko šansi. Kristijan Jovović pogodio je stativu, dok je Pavićević u 79. minutu bio zamalo neprecizan udarcem sa desetak metara.

Sjeverna Makedonija do izjednačenja je stigla i posljednjim trenucima meča, kada je Gligor Bučkov dobro reagovao prilikom duge Nazifa Ceke.

Bonus video: