Sutjeska na Zlatiboru: Mlada ekipa za novu energiju šampiona

Fudbaleri Sutjeske se na Zlatiboru pripremaju za početak sezone i utakmice sa Ludogorecom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Trener Milija Savović nije zabrinut brojnim odlascima: Imamo dobru perspektivu

5812 pregleda 7 komentar(a)
Savović na početku priprema za novu sezonu, Foto: Savo Njunjić
Savović na početku priprema za novu sezonu, Foto: Savo Njunjić

Aktuelni šampioni Crne Gore, fudbaleri Sutjeske nalaze se na Zlatiboru gdje se pripremaju za početak sezone i utakmice sa bugarskim Ludogorecom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvi meč je 5. jula u Razgradu, revanš 12. jula na “DG areni” u Podgorici.

Nikšićani su bitno izmijenili igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu. Otišlo je čak 11 fudbalera, i to onih koji su imali velikog udjela u prošlosezonskoj dominaciji u prvenstvu: Vladimir Jovović, Nikola Janjić, Meldin Drešković, Božo Marković, Marko Zoćević, Darko Nikač, Augusto, Balša Dubljević, Filip Mitrović, Marko Vučić i Vladan Bubanja koji je danas potpisao za zagrebačku Lokomotivu.

Novi igrači kraj Bistrice su Adrijan Rudović, Srđan Krstović, Ognjen Đinović, Ilija Tučević, Julijan Nenov i Anto Babić.

I dok se pojedini navijači pribojavaju da je otišlo previše igrača iz šampionske generacije, trener Milija Savović smatra da nema razloga za brigu.

”Pojačanja pokazuju da su kvalitetna i da imaju dobru perspektivu u našem timu. Očekujem da će nam donijeti kvalitet kakav smo tražili i koji nam je bio potreban nakon odlaska velikog broja igrača”, poručio je Savović za "Vijesti".

Lista pojačanja, takođe, još nije konačna...

”Trenutno se bavimo popunjavanjem i selekcijom igračkog kadra. To nam je prioritet ovih dana. Uporedo sa tim, spremamo ekipu fizički i na polju uigravanja sa pojačanjima”.

Trener Sutjeske je zadovoljan kako ekipa izgleda na početku priprema. Jedan drugi kvalitet mogao bi da bude prednost šampiona u narednoj sezoni.

”Imamo mladu ekipu, doveli smo i mlade igrače. Pravili smo takvu selekciju kako bismo imali mlade fudbalere, da bi energija među njima bila kvalitetna i za sada to dobro izgleda”, istakao je Savović.

Sutjeska je ovog ljeta produžila ugovore sa velikim brojem mladih fudbalera - igrača koji su debitovali, i koji kucaju na vrata prvog tima.

”Deset dana smo trenirali u Nikšiću i nedjelju dana smo na Zlatiboru. Dosta dobro izgleda, novi fudbaleri se dobro prilagođavaju. Očekujemo da se narednih dana priključi još nekoliko igrača i da polako sklapamo kockice za prvu utakmicu protiv Ludogoreca”, dodao je Savović.

Sutjeska je pripreme počela u Nikšiću, u prijateljskom meču savladala Dečić (1:0), a onda u Srbiji istim rezultatom izgubila od subotičkog Spartaka.

”Utakmica protiv Spartaka je bila bolja nego što sam očekivao - gledajući i igru i broj prilika koje smo stvorili. Izgledalo je ohrabrujuće. Imamo još tri utakmice. Mora se još malo sačekati sa formiranjem tima, ali stvari idu kako smo planirali”, poručio je trener Nikšićana.

Sutjeska će tokom boravka na Zlatiboru odigrati još tri kontrolna meča - danas (18:30) protiv Mladosti iz Lučana, a onda protiv Radnika iz Surdulice i novog srpskog superligaša - Mladosti GAT.

Bonus video: