Evo koji će veliki asovi gledati Mundijal na TV-u

Asovi poput Kristijana Eriksena (Danska), Hrvata Ivana Perišića, Luke Modrića, Marija Mandžukića, te Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija, Leonarda Bonućija (Italija)..., tek treba da kroz baraž osiguraju Svjetsko prvenstvo
131 pregleda 0 komentar(a)
Obamejang Gabon, Foto: Reuters
Obamejang Gabon, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2017. 16:17h

Kvalifikacije za Mundijal ulaze u sam finiš, ali već sada se zna da neki vrhunski fudbaleri neće igrati u Rusiji naredne godine.

Asovi poput Kristijana Eriksena (Danska), Hrvata Ivana Perišića, Luke Modrića, Marija Mandžukića, te Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija, Leonarda Bonućija (Italija)..., tek treba da kroz baraž osiguraju Svjetsko prvenstvo, a fudbalski sajt "goal.com" je sastavio listu od 10 fudbalera koji sigurno narednog ljeta neće biti na Mundijalu.

PJER-EMERIK OBAMEJANG (GABON)

Gabon je ispao iz igre u afričkim kvalifikacijama, a svijet propustio šansu da na djelu vidi napadača Borusije iz Dortmunda - Pjer-Emerika Obamejanga. Bivši fudbaler Milana već ima 28 godina, pitanje je da li će ikada i dobiti šansu da igra na Mundijalu.

GARET BEJL (VELS)

Vels je bio u igri do posljednjeg gola, i to bez povrijeđenog Gareta Bejla. Na kraju je iz te grupe direktno prošla Srbija, dok Republika Irska ide u baraž. Bejl je prošle godine na Euru vodio Velšane do polufinala, ali sada će mala ostrvska zemlja propustiti veliko takmičenje.

EDIN DŽEKO (BOSNA I HERCEGOVINA)

Bosna i Hercegovina je, reklo bi se, sama sebe eliminisana, prije svega porazom od Kipra u meču u kojem je vodila sa 2:0.

"Džeko je igrač koji kvalitetima aposlutno zaslužuje da bude akter Mundijala", navodi "goal.com".

MAREK HAMŠIK (SLOVAČKA)

Slovačka je tragičar kvalifikacija, jer je izgubila šanse da dođe do baraža zato što je bila najslabija drugoplasirana ekipa. Iskusni Hamšik je vjerovatno imao posljednju šansu da odvede Slovake na SP.

RIJAD MAREZ (ALŽIR)

Afričke kvalifikacije još nisu završene, ali za Alžir praktično jesu. Samim tim i za Mareza, zvijezdu Lestera, koji već drugu sezonu ne igra na vrhunskom nivou.

JAN OBLAK (SLOVENIJA)

Jan Oblak je jedan od rijetkih vrhunskih golmana koji neće biti na Mundijalu. Njegova Slovenija nije bila daleko od plasmana na četvrto SP u istoriji.

KRISTIJAN PULIŠIĆ (SAD)

Mogao je da bira reprezentaciju, Hrvatsku ili čak Njemačku, ali mladi as Borusije iz Dortmunda je već lider Sjedinjenih Američkih Država. "Jenkiji" su eliminisani sinoć porazom od Trinidad i Tobaga, iako im je za direktan plasman bio dovoljan remi.

ARJEN ROBEN (HOLANDIJA)

Bio je finalista Mundijala 2010, pa trećeplasirani 2014, a sinoć je odigrao posljednji meč u dresu Holandije.

Oprostio se na tužan način, jer je "oranje" opet ostalo bez velikog takmičenja, drugi put zaredom.

ALEKSIS SANČES (ČILE)

Ovo je težak period za Aleksisa Sančesa. Sve manje igra u Arsenalu, zato što je odbio da produži ugovor, a sada je jasno i da ga neće biti na Mundijalu.

Ovim neuspjehom je, čini se, došao kraj velikoj čileanskoj generaciji...

ARTURO VIDAL (ČILE)

Sve što je napisano za Sančesa, može da se kaže i za Artura Vidala, koji gotovo sigurno više neće igrati za reprezentaciju. Vezista Bajerna je, uostalom, to i najavio...

Bonus video: