Sedam mjeseci suspenzije za Voja Pejovića

Pejović je početkom juna, u scenama koje su obišle region, ušao na teren i nakon verbalnog duela glavom odgurnuo Muhovića, koji je pao na travu.

4257 pregleda 8 komentar(a)
Vojislav Pejović, Foto: Boris Pejović
Vojislav Pejović, Foto: Boris Pejović

Trener Podgorice Vojislav Pejović dobio je sedam mjeseci suspenzije zbog fizičkog napada na fudbalera Arsenala Jasmina Muhovića u revanš utakmici baraža za Telekom 1. CFL početkom juna.

Pejović je, u scenama koje su obiše region, ušao na teren i nakon verbalnog duela glavom odgurnuo Muhovića, koji je pao na travu.

"Vojislavu Pejoviću, zvaničniku FK Podgorica, izriče se disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija u trajanju od sedam mjeseci zbog fizičkog napada na igrača FK Arsenal Jasmina Muhovića na revanš utakmici baraža za popunu Telekom 1.CFL odigrane između Podgorice i Arsenala, čime je počinio prekršaj iz člana 68 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG", navodi se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

Kako se navodi, u izrečenu disciplinsku mjeru uračunava se vrijeme provedeno pod suspenzijom shodno članu 146 stav 6 Disciplinskog pravilnika FSCG. "Disciplinska mjera zabrana obavljanja funkcija obuhvata zabranu obavljanja funkcija u Udruženju klubova Centar i FSCG, zabrana obavljanja funkcija na zvaničnim utakmicama (ulazak u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vrijeme utakmice) i zabrana ulaska na stadione a shodno odredbi člana 29 stav 3 Disciplinskog pravilnika FSCG. Žalba ne zadržava sprovođenje izrečene disciplinske mjere zabrana obavljanja funkcija. FK Podgorica je odgovoran za sprovođenje ove izrečene disciplinske mjere", ističe se u saopštenju.

Podgorica je u pomenutim mečevima baraža ukupnim rezultatom 5:1 izgubila od Arsenala i preselila se u Drugu ligu.

Bonus video: