Uefa zabranila Šerifu da domaće mečeve igra u Tiraspolju

Šerif, koji ima jake poslovne i političke veze sa Rusijom, neće moći da ugosti na svom trenu Zrinjski iz Mostara 13. jula u prvom kolu kvalifikacija za LŠ

2863 pregleda 0 komentar(a)
Stadion Šerifa u Tiraspolju, Foto: Klupski sajt
Stadion Šerifa u Tiraspolju, Foto: Klupski sajt

Evropska fudbalska unija (Uefa) odlučila je da moldavski Šerif neće moći da igra međunarodne utakmice na domaćem terenu u Tiraspolju.

Tiraspolj se nalazi blizu granice sa Ukrajinom u pridnjestrovskoj moldavskoj oblasti.

Šerif, koji ima jake poslovne i političke veze sa Rusijom, neće moći da ugosti na svom trenu Zrinjski iz Mostara 13. jula u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"U svijetlu vojne eskalacije velikih razmera koja je rezultirala invazijom ruske vojske na ukrajinsku teritoriju, Izvršni komitet Uefa je danas odlučio da se u regionu Pridnjestrovlja u Moldaviji neće igrati nijedna takmičarska utakmica Uefa do daljnjeg", saopštila je Uefa.

Tiraspolj je udaljen oko 90 kilometara od ukrajinskog grada Odese, koji je redovna meta ruskih projektila.

"Odluka je zasnovana na razmatranjima i zaključcima koje dosljedno donose agencije specijalizovane za međunarodnu političku i stratešku analizu", dodaje se u saopštenju.

Šerif, koji je osvojio 20 titula prvaka u posljednje 22 godine, domaće mečeve će vjerovatno igrati u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu.

Bonus video: