IDE U VISEL KOBE

Mugoša se emotivnom porukom oprostio od Inčona: Uvijek ćete biti u mom srcu

Mugoša se pridružio Inčonu u januaru 2018, nakon boravka u Njemačkoj. Ubrzo je postao jedan od najopasnijih strijelaca korejske K lige. Sada je vrijeme za novi izazov

10636 pregleda 5 komentar(a)
Foto: K League
Foto: K League

Nakon što je proteklog vikenda odigrao vjerovatno posljednji meč u Južnoj Koreji, fudbaler Inčon junajteda, crnogorski reprezentativac Stefan Mugoša zahvalio se navijačima i saigračima na podršci tokom četiri i više godina boravka u klubu.

Mugoša, 30-godišnji napadač, vrlo je blizu dogovora sa Visel Kobeom u japanskoj Džej ligi.

Izvještaji o Mugošinom transferu prvi put su se pojavili u medijima prošle sedmice, a trener Inčona Jo Sung-Hvan je prije subotnjeg remija 1:1 sa Seulom priznao da su pregovori o transferu igrača zaista u toku.

Mugoša se pridružio Inčonu u januaru 2018, nakon boravka u Njemačkoj. Ubrzo je postao jedan od najopasnijih strijelaca korejske K lige.

Trenutno je prvi strijelac lige sa 14 golova na 18 mečeva. Postigao je nešto više od 60 odsto golova Inčona ove godine i sam je nadmašio dva kluba - Suvon Samsung Bluvings i Seongnam FC (oba su dala samo po 13 golova).

Zahvaljujući Mugošinim golovima, Inčon je u top-4 K-lige veći dio sezone.

Njegov gubitak će nesumnjivo biti veliki udarac za Inčon, pišu korejski mediji, a za Mugošu su osjećanja pomiješana.

"Želim da kažem da vas puno volim. Hvala na svemu", rekao je Mugoša u intervjuu nakon utakmice u Seulu, obraćajući se navijačima Inčona.

"Uvijek ćete biti u mom srcu. Za mene će navijači Inčona biti broj 1 do kraja života."

Njegov saigrač Li Mjung-Ju je postigao jedini gol protiv Seula za remi 1:1, a proslavio ih je tako što je odao poštovanje Mugoši, slaveći na njegov način - podigrao je obje ruke i navijačima pokazao srce.

"Tako sam srećan što je on postigao gol. Hvala mu. Ja ću uvijek ostati navijač Inčeona. Previše volim ovaj klub."

Mugoša je postigao 68 golova u 129 utakmica za Inčon. Jednom je rekao da želi da postigne 100 golova - i još uvijek želi da se to ostvari.

Narajavio je, dakle, da će se vratiti jednog dana.

"To je moj cilj. Da vidimo šta će se desiti u budućnosti."

Mugoša će u Visel Kobeu postati saigrač legendarnog Andresa Inijeste, ali ga čeka teška borba opstanak. Ekipa je, naime, posljednja na tabeli u Japanu.