izvršni odbor odlučio

FSCG tuži firmu Veselina Mijača, doskorašnjeg člana IO

Fudbalski savez Crne Gore će u sudskom postupku tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije "Savana Commercial Retail", Veselina Mijača predsjednika FK Budućnost i doskorašnjeg ćlana Izvršnog odbiora FSCG

7230 pregleda 13 komentar(a)
Sa današnje sjednice IO, Foto: Fscg.me
Sa današnje sjednice IO, Foto: Fscg.me

Fudbalski savez Crne Gore će u sudskom postupku tražiti ostvarenje prava i naknadu od kompanije "Savana Commercial Retail", Veselina Mijača predsjednika FK Budućnost, odlučio je Izvršni odbor FSCG na sedmoj sjednici.

Ta kompanija je jednostrano raskinula ugovor u poslovno-tehničkoj saradnji i vlasništvu televizijskih prava potpisan u julu 2021. godine i koji je važio za sezone 2021/22, 2021/23 i 2023/24.

Mijač je od juna 2021. godine bio član Izvršnog odbora FSCG, ali je nedavno podnio ostavku na tu funkciju.

Na sjednici je donijeta odluka o prihvatanju ponude "Nyon Sport Group", kompanije sa sjedištem u Švajcarskoj za kupovinu televizijskih, "betting" i data (podaci) prava za 1. CFL i Kup Crne Gore. Ugovor sa kompanijom biće potpisan na period od četiri godine i važiće za sezone 2022/23, 2023/24, 2024/25 i 2025/26.

Izvršni odbor usvojio je molbu FK Sutjeska za finansijsku pomoć u organizaciji utakmica kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, kao i molbu ŽFK „Breznica“ za pomoć i podršku za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za žene. Iznos pozajmljen FK Sutjeska i ŽFK Breznica biće nadoknađen od finansijskih sredstava koja Evropska fudbalska asocijacija opredjeljuje za učešće u kvalifikacijama za UEFA klupska takmičenja.

Sedma sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana danas u Podgorici je prhvatila izvještaje Takmičarske komisije, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o proljećnom dijelu sezone 2021/22 u svim takmičenjima kojima rukovodi FSCG.

Usvojene su i Propozicije takmičenja (1. CFL, Druga liga Crne Gore, Kup Crne Gore, Omladinska liga, Kadetska liga i baraži za popunu Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore) za predstojeću sezonu, Predlog učesnika Omladinske i Kadetske lige, Predlog odluke o troškovnicima za sezonu 2022/23 kao i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima.

Usvojene je predlog Sudijske komisije u listama sudija i kontrolora suđenja za sezonu 2022/23 i predlog Komisije za takmičenje o listama delegata za predstojeću sezonu.